Hilversum,
26
juli
2019
|
15:39
Europe/Amsterdam

Cookhouse, Lana Wolf en Nol Havens te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 27 juli tot en met vrijdag 2 augustus staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Zaterdag 27 juli praat Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend! met Carrie ten Napel over het MAX-programma Het Skûtsje Journaal. Het programma volgt de Friese wedstrijden skûtsjesilen op de voet. In de rubriek Liefde voor Muziek is er aandacht voor het album The Wall van Pink Floyd. Verder praat Jan over de doorbraak van de Nashville sensatie Lady Antebellum in Nederland. In Los Vast Live een optreden van Chris Rea

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In Je dag is goed hoor je de hele week de zomerse verhalen van verslaggever Joris Kreugel. Hij gaat kriskras het land door, op zoek naar mooie verhalen. Maandag 29 juli worden er door luisteraars roze liedjes in de tombola uitgekozen omdat de Amsterdamse Prideweek van start gaat. Verder komt het laatste Formule 1-nieuws van pitreporter Jack Plooij. Hij is bij de Grand Prix van Duitsland en Hongarije. Tot slot zijn er mooie prijzen te winnen in de Caravan Kennis Quiz, waarin Jeroen luisteraars test op hun kennis op het gebied van caravans, kamperen en topografie. 

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Dinsdag 30 juli ontvangt Manuëla Kemp de broers Ronald en Jeroen Hendriksen in De MAX!. In 2016 begonnen zij de band Cookhouse, die sinds dag één als een speer gaat. Vanaf het moment dat hun debuut single In Another Life verscheen hebben de broers geen dag rust gehad. Uiteraard speelt Manuëla elke dag de Manuëla Camping Quiz, waarin de Roerend Hart met de MAX! pollepel te winnen is. 

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Tineke de Nooij is volgende week vrij, dus Jan Rietman neemt het stokje van haar over. Hij ontvangt vrijdag 2 augustus zangeres Lana Wolf. Zij is achtergrondzangeres van Wolter Kroes, Dennie Christian en André Hazes, maar schrijft en zingt ook haar eigen countryliedjes.

De tweede gast in de studio is Nol Havens. Nol was de zanger van VOF de Kunst, die we kennen van het nummer Eén kopje koffie. Hij zingt nog steeds, bijvoorbeeld met Amaryllis Temmerman. Hun meest recente duet heet Omdat het niet anders kan.

Verder verzorgt zomerkok Madelon een heerlijke lunch.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goedWekker-Wakker-Weekend!TinekeShowDe MAX!Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).