Hilversum,
08
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Compilatie MAX Maakt Mogelijk (18-4-2014)

Hilversum, 16 april 2014 – Op vrijdag 18 april om 17.35 uur zendt MAX op NED 2 een compilatie uit van de binnenlandse afleveringen van MAX Maakt Mogelijk. Vele bekende Nederlanders hebben zich door de jaren heen ingezet voor ouderen die om diverse redenen iets positiefs verdienen. Vele bijzondere en ontroerende wensen zijn in vervulling gegaan.
 

Privéconcert Wibi Soerjadi
Jan Slagter bezoekt de 77-jarige pianoleslerares Dini die gewelddadig is overvallen. Dini woont samen met haar dertien honden al 22 jaar in Rotterdam. Dini vertelt in MAX Maakt Mogelijk wat de impact van de overval is op haar voorheen onbezorgde leven. Angst overheerst sindsdien. Toch laat ze zich niet uit het veld slaan en blijft ze pianoles geven. Om Dini een hart onder de riem te steken neemt Jan Slagter haar mee naar een plek die alles te maken heeft met haar grote passie. Daar wacht haar een grote muzikale verrassing.

Rondleiding Willem van Hanegem
Herman Rutten is 68jaar en inmiddels al 19 jaar aan bed gekluisterd wegens een chronische ontsteking van de zenuwbanen, MS. Herman is zijn zelfstandigheid kwijtgeraakt en is nu volledig afhankelijk van hulp van anderen. Ondanks alles is Herman een optimistisch en tevreden mens. Als echte Feyenoorder was het zijn wens om een rondleiding in de Kuip te krijgen. Daarom neemt Jan Slagter hem mee naar het stadion in Rotterdam. Niemand minder dan Willem van Hanegem staat hem daar op te wachten.

Boudewijn de Groot
Siem is sinds 1978 met Nel getrouwd. Na de geboorte van hun derde dochter raakt ze in een postnatale depressie. Dit neemt zulke ernstige vormen aan, dat ze in 1997 beslissen dat het beter is als ze begeleid gaat wonen. Ondanks alle tegenslagen is Siem erg trots op zijn vrouw. Zijn wens is om Nel met haar lievelingsnummer Avond, van Boudewijn de Groot te verrassen.

Speeddate café
Vorig jaar organiseerde MAX Maakt Mogelijk een speeddate middag, waar vrijgezelle 65-plussers elkaar op een leuke manier konden leren kennen. Veel mensen vinden het lastig om op latere leeftijd in contact te komen met anderen. MAX Maakt Mogelijk riep de kijker daarom op om zich aan te melden en organiseerde een gezellige middag. Deze aflevering een verslag van de geslaagde middag waar een paar stelletjes zijn ontstaan. De mensen die geen liefde vonden, vonden wél leuke contacten.

Laatste levenswensen
In deze speciale compilatie laat Jan Slagter verder een laatste levenswens in vervulling gaan op het strand bij Egmond aan zee. In Amsterdam wordt als wens de sterren van de hemel gedanst met Harry Slinger. En de Schildershoek in Den Haag krijgt een metamorfose.

Over Maakt Mogelijk
MAX Maakt Mogelijk helpt kwetsbare ouderen in het buitenland door hun leefomstandigheden te verbeteren. Samen met de kijker worden projecten gerealiseerd die structureel bijdragen op het gebied van woonvesting, medische zorg en (gezond) eten. Ook in Nederland is MAX Maakt Mogelijk actief. Samen met bekende Nederlanders en bedrijven die graag hun steentje bijdragen worden de bijzondere en ontroerende wensen vervuld van ouderen die om uiteenlopende redenen iets positiefs verdienen.


MAX Maakt Mogelijk: compilatie binnenlandse afleveringen
Presentatie: Jan Slagter
Vrijdag 18 april om 17.35 uur op NED 2
www.maxmaaktmogelijk.nl