Hilversum,
28
april
2022
|
12:11
Europe/Amsterdam

Cisca Dresselhuys en Jan Slagter vormen podcastduo in De geboden van Slagter en Dresselhuys

Vanaf zondag 8 mei

Vanaf zondag 8 mei zijn Jan Slagter en Cisca Dresselhuys te horen in hun eigen wekelijkse podcast De geboden van Slagter en Dresselhuys. Wekelijks spreken ze met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof hun leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Ook doen Slagter en Dresselhuys, die beiden al lang niet meer naar de kerk gaan, een boekje open over hun eigen gereformeerde opvoeding. 

Omroep MAX-baas Jan Slagter (68) en Cisca Dresselhuys (79), journalist en oud-hoofdredacteur van het feministische maandblad Opzij, zijn gereformeerd opgevoed. Zoals miljoenen Nederlanders zijn ze niet kerkelijk meer, maar het geloof zit nog diep in hun DNA. Wanneer Jan een orgel ziet, moet hij er altijd even op spelen. En Cisca kent ze nog allemaal; de psalmen die zij als elfjarige meezong in de jeugdkerk. Welke impact heeft dat op hun levens gehad? Hoe is het geloof in hun dagelijks leven nog zichtbaar en hoe bepaalt het hun kijk op de wereld? Deze onderwerpen bespreken ze wekelijks met elkaar én een bekende gast.

Jan Slagter: “Als je met het geloof bent opgevoed, draag je dat voor de rest van je leven met je mee. Of je er nog iets mee doet of niet, het zit in je. Over dat sterke gevoel kunnen Cisca en ik eindeloos praten. En dat gaan we ook doen in deze podcast.”

Cisca Dresselhuys: “Ik ben weliswaar gepensioneerd, maar ik werk nog graag. Toen ik Jan onlangs interviewde voor een vrouwenblad was ik nog niet binnen of hij begon al psalmen te zingen. Dat roep ik als gereformeerde klaarblijkelijk bij hem op.”

Wekelijks, wanneer op zondagmorgen de kerkklokken luiden, verschijnt er een nieuwe aflevering in de podcastfeed van De geboden van Slagter en Dresselhuys. Daarin komt een keur aan onderwerpen voorbij, zoals dat gaat in een talkpodcast. Het duo spreekt in De Grote Kerk van Hilversum over het geloof, de ontkerkeling van Nederland(ers) en hun gereformeerde jeugd. Ook actualiteiten worden niet geschuwd. In elke aflevering doen ze dat met een andere gast, die ook een eigen elfde gebod meebrengt. 

Bekijk hier de promo t.b.v. de podcast.

De Geboden van Slagter en Dresselhuys
Vanaf zondag 8 mei
Elke week een nieuwe aflevering
Te vinden in alle podcastapps, de app en site van NPO Radio 5 en via MAXvandaag.nl/podcast

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_