Hilversum,
04
april
2016
|
12:09
Europe/Amsterdam

Charles Groenhuijsen, Pia Douwes en Lenette van Dongen te gast bij Tijd voor MAX

Van maandag 4 tot en met 8 april

Deze week in Tijd voor MAX op NPO 1 weer vele leuke, boeiende en verrassende gasten. Onder anderen Charles Groenhuijsen, Pia Douwes en Lenette van Dongen schuiven aan om te praten over actuele gebeurtenissen, interessante ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen.

Maandag 4 april om 17.10 uur op NPO 1
In deze aflevering van Tijd voor MAX een fantastisch optreden van een zangeres die al decennialang meedraait aan de top. Tijdens haar lange carrière toerde ze met zowel David Bowie als Michael Jackson: de enige echte Kim Wilde!

Aankomende woensdag mogen we stemmen over het associatieverdrag met Oekraïne. Martine en Sybrand praten erover met actrice en politicologe Victoria Koblenko, zelf geboren in Oekraïne en hartstochtelijk voorstandster van dit omstreden associatieverdrag.

Verder te gast: dierenarts Jenny Buijtels en culinair expert Janny van der Heijden.

Dinsdag 5 april om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag ontvangt Tijd voor MAX zangeres, actrice en musicalster Pia Douwes. Pia staat dit jaar precies 30 jaar op het podium, en dat wordt gevierd met de uitgave van Augen.Blicke aus dem Barock, een bijzonder boek met visuele vertellingen over het baroktijdperk. Pia stelde het boek samen met de Oostenrijkse fotografe Simone Leonhartsberger. Wat fascineert haar zo aan deze stijlperiode en welke beroemdheid uit die tijd zou ze graag in een musical tot leven willen wekken?

Verder te gast: sterrendeskundige Govert Schilling en topkok Antoine Hermans.

Woensdag 6 april om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag is journalist, presentator en Amerika-kenner Charles Groenhuijsen te gast bij Tijd voor MAX. Charles komt praten over het verloop van de Amerikaanse voorverkiezingen. Wat is het verschil tussen een primary en een caucus? En wat heeft Charles, zelf geen onbekende in The States, toch met de door velen verguisde Republikeinse kandidaat Donald Trump, aan wie hij onlangs zelfs een boek wijdde?

Verder te gast: schrijfster Vera Keur, dokter Ted van Essen en jazz- en popartiest Wouter Hamel.

Donderdag 7 april om 17.10 uur op NPO 1
Tijd voor MAX ontvangt donderdag zangeres en cabaretière Lenette van Dongen. Lenette had de rol van verteller in het spektakel The Passion. Zij komt praten over dat geslaagde optreden. Ook komt Lenette praten over haar nieuwe solovoorstelling Tegenwind, waarin het verhaal wordt verteld van een vrouw die het leven in de grote stad vaarwel zegt om terug te gaan naar de natuur. Hoe autobiografisch is deze zoektocht naar een rustiger bestaan?

Verder te gast: radiomaker Frits Spits, schrijver Frank Krake en voedseldeskundige Isabel Boerdam.

Vrijdag 8 april om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag een bijzondere aflevering van Tijd voor MAX, want er neemt een gloednieuwe gastpresentatrice plaats naast Martine van Os.

Daarnaast zijn vrijdag onder anderen onze literaire specialist Janneke Siebelink en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven te gast.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/tijdvoormax
#TijdvoorMAX