Hilversum,
15
april
2016
|
16:38
Europe/Amsterdam

Charles Groenhuijsen, Stefan Rokebrand en Edward van der Ree te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van 16 tot 22 april

Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 april zijn er weer leuke gasten op bezoek bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Charles Groenhuijsen, Stefan Rokebrand en Edward van der Ree nemen plaats achter de microfoon.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5  
Jan Rietman heeft zaterdag 16 april journalist en schrijver Charles Groenhuijsen te gast in Wekker-Wakker-Weekend!. Groenhuijsen werkte jarenlang als correspondent vanuit de Verenigde Staten voor de NOS en NOVA. Tegenwoordig is hij columnist, spreker, presentator en schrijver. Jan spreekt met Charles over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, muziek van Janis Joplin en James Taylor en zijn lange reizen door Amerika.

De TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag 18 april komt Mariska Tjoelker langs om het zeer boeiende verhaal te vertellen over Mien van Bree: de eerste vrouwelijke profwielrenner van ons land en ook de eerste Nederlandse Wereldkampioen. En dat was in de jaren '30 tijd helemaal niet gemakkelijk; ze werd uitgescholden, want een vrouw op de racefiets, dat was ongehoord, mensonterend zelfs! Mariska Tjoelker dook in de geschiedenis en schreef het boek Mien. Een vergeten geschiedenis.

Dinsdag 19 maart is acteur Stefan Rokebrand te gast. Stefan speelt in onder andere Chez Brood en in Celblok H.

Woensdag 20 maart komt Edward van der Ree langs en hij heeft een heftig verhaal. Van der Ree zat een half jaar gevangen in Nepal, omdat hij verdacht werd van moord op zijn Nepalese vriend. Van zijn verhaal is een boek geschreven door Annemiek van Kessel en dat heet Gevangen in Nepal. Bij Tineke doet Edward zijn verhaal voor het eerst in het openbaar.

Donderdag 21 maart komt radiomaker Guido Spring langs. Hij maakte voor NPO Geschiedenis een portret van een vergeten oorlogsheld: de Nederlander Jan Zwartendijk. In 1940 was hij drie maanden honorair consul in Litouwen en redde hij het leven van meer dan 2000 joden. In Litouwen wordt hij als een held vereerd en wordt hij vergeleken met mensen als Wallenberg en Schindler. Maar in Nederland is hij onbekend.

Vrijdag 22 maart komt RTL-presentator Sander Janson vertellen hoe zijn leven eruit ziet na vijftien jaar Campinglife. Het populaire vakantieprogramma is gestopt. Wat gaat Sander het meest missen?

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Dinsdag komt schrijfster Martje van der Burg langs in de studio. Ze schreef het boek Wat doen we met moeder, over een beladen thema: zorg en het zelfgekozen levenseinde. De roman is deels autobiografisch; Van der Burg zag de gezondheid van haar vader in korte tijd aftakelen.Woensdag neemt documentairemaker Niels van Koevorden plaats achter de Tijd voor MAX Radiomicrofoon. Hij is bezig met de documentaire Tot de doods ons scheidt, over oudere echtparen die op late leeftijd scheiden. Hiervoor is hij nog steeds op zoek naar stellen die willen meehelpen om het onderwerp uit de taboesfeer te halen.

Vrijdag is columnist Rob Hoogland te gast. Na een spraakmakende carrière bij De Telegraaf gaat hij binnenkort met pensioen.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, De TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/WekkerWakker
www.facebook.com/TijdvoorMAXRadio