Hilversum,
10
februari
2017
|
14:11
Europe/Amsterdam

Cath Luyten en Stella Jongmans te gast op De Perstribune van MAX

Zondag 12 februari vanaf 12.00 uur

Hilversum, 10 februari - Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van MAX ontvangt komende zondag tussen 12.00 en 14.00 uur de Vlaamse televisiemaakster Cath Luyten en oud-atlete Stella Jongmans.

Cath Luyten, te gast in het eerste uur van De Perstribune, werd geboren in het Zeeuws-Vlaamse grensdorp Koewacht. In haar tienerjaren koos ze voor een Belgisch paspoort. Nu maakt ze voor de VRT een reeks televisieprogramma's, onder de titel Buurman, wat doet u nu?, waarin ze op bezoek gaat bij bekende Nederlanders als Gordon en Patty Brard. Hoe ziet Nederland er uit door Vlaamse media-ogen?Stella

Jongmans, te gast in het tweede uur van De Perstribune, was één van de grote namen in de Nederlandse atletiek van de jaren 90. De middenafstandloopster werd vaak in één adem genoemd met Ellen van Langen. Maar waar Van Langen een Olympische titel op haar erelijst bijschreef, bleven de successen van Jongmans beperkt tot nationale titels en internationale ereplaatsen. Tegenwoordig is Jongmans forensisch rechercheur bij de politie.'Vliegende Keep' Jules van der Wardt is bij meervoudig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer. Mediadeskundige Ron Vergouwen kijkt deze week onder meer naar geslachtsoverschrijdende televisie.De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

 

MAX: De Perstribune
Zondag 12 februari
Tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1

www.omroepmax.nl | #DePerstribune | @DePerstribune