Hilversum,
04
oktober
2022
|
11:14
Europe/Amsterdam

Carrie ten Napel en Dionne Stax naar Spanje, Zweden en Italië voor nieuw seizoen Droomhuis Gezocht

Het nieuwe seizoen van Droomhuis Gezocht gaat bijna van start. Vanaf vrijdag 4 november om 20.30 uur bij MAX op NPO 1 helpen Carrie ten Napel en Dionne Stax Nederlanders bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland. In de eerste aflevering staan Sandor en Diana centraal. Zij zoeken, met hulp van Dionne, een nieuw onderkomen in de omgeving van het Spaanse Cambrils. Carrie laat zien wat er in de omgeving zoal te doen is.

In november gaat het gloednieuwe seizoen van Droomhuis Gezocht van start. Dit seizoen gaan Carrie ten Napel en Dionne Stax onder meer naar de Spaanse regio Cambrils, waar Carrie onderdeel is van een menselijke toren. Ook Zweden staat op het programma, daar trekt Dionne midden in de zomer de skischoenen aan. Verder bezoeken Carrie en Dionne de Italiaanse streek Lunigiana.

Aflevering 1 - Spanje - vrijdag 4 november om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Sandor en Diana zijn verknocht aan Cambrils, een gebied tussen Barcelona en Valencia. Er is geen massatoerisme, het is goed bereikbaar vanaf Nederland en het is er vrijwel altijd zonnig. Sandor heeft de half-Spaanse Diana kennis laten maken met deze plek, nadat hij er vroeger veelvuldig met de caravan kwam. Sinds de vader van Diana is overleden, is de droom concreter geworden. Zijn nalatenschap wordt ingezet ten behoeve van het budget: 350.000 euro. Dionne laat het stel drie potentiële huizen zien. Ondertussen neemt Carrie een kijkje in Tarragona. De stad was ooit het Barcelona van Spanje. Tussen de overblijfselen uit de Romeinse tijd ontdekt Carrie hoe 'castellers' worden gebouwd. Ook een bezoek aan Siurana staat op de planning; één van de mooiste dorpjes van Catalonië. 

Aflevering 2 - Zweden - vrijdag 11 november om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Småland ligt in het zuiden van Zweden. Daar zoeken Ellemiek en Robert een droomhuis, bij voorkeur in het merengebied rondom Ljungby. Hier kan Robert zich tegoed doen aan zijn liefde voor water en komt Ellemiek aan haar trekken in de ongerepte natuur. Het stel is nu drie jaar samen en wil voor het eerst investeren in een gezamenlijk huis. Bij hun zoektocht krijgen ze hulp van Carrie. Het beschikbare budget is 300.000 euro. Dionne is ook in Zweden en bezoekt de Nederlandse Roos. Zij had ooit dezelfde droom als Robert en Ellemiek en woont nu met haar gezin op een prachtige plek aan het water. Ook bezoekt Dionne een stad die er zonder Nederlanders misschien heel anders uit had gezien én ze trekt de sneeuwschoenen aan voor een bijzondere wandeltocht. 

Aflevering 3 - Italië - vrijdag 18 november om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Lunigiana is geen provincie, maar historisch grondgebied. In het oosten overlapt het met Toscane en aan de westkant raakt de regio een andere toeristische trekpleister: Cinque Terre. Ergens in dit gebied moet het droomhuis van Robert Jan en Peter staan. Samen met Dionne gaan ze op zoek. De wens voor dit droomhuis komt vooral vanuit Robert Jan. In zijn jeugd heeft hij vele vakanties gevierd in dit gebied én hij vermoedt er zelfs verwekt te zijn. Het budget van de mannen is 250.000 euro. Carrie bezoekt de Nederlandse Maartje. Zij runt een bed & breakfast en laat zien hoe je een zogenoemde Testaroli maakt. Ook neemt Maartje Carrie mee naar een lokaal wijnfestival in Bagnone; één van de mooiste dorpjes in het gebied. Tot slot staat een bezoekje aan Carrara op de planning, de marmerhoofdstad van de wereld.

Droomhuis Gezocht
Vanaf 4 november
Elke vrijdag om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Carrie ten Napel en Dionne Stax

Facebook.com/Droomhuisgezocht | Twitter.com/DroomhuisMAX | #Droomhuisgezocht