Hilversum,
10
oktober
2023
|
15:19
Europe/Amsterdam

Carrie en Dionne naar Madeira, Italië, Oostenrijk en Curaçao voor nieuwe reeks Droomhuis Gezocht

Dit najaar zendt MAX vier nieuwe afleveringen uit van Droomhuis Gezocht. Carrie ten Napel en Dionne Stax helpen - zoals vertrouwd - Nederlanders bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland. In de eerste aflevering staan Inge en Jan-Willem centraal. Zij zoeken, met hulp van Dionne, een nieuw onderkomen op het Portugese Madeira. Carrie laat zien wat er allemaal te doen is op het eiland. De andere bestemmingen dit seizoen zijn: Italië, Oostenrijk en Curaçao. Droomhuis Gezocht is maandag 30 oktober, 6, 13 en 20 november om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Er staan nieuwe afleveringen van Droomhuis Gezocht op het programma. Carrie ten Napel en Dionne Stax gaan onder meer naar Madeira, waar Carrie de mooiste plekken van het Portugese eiland bezoekt. Verder staan Italië, Oostenrijk en Curaçao op het programma

Aflevering 1 - Madeira - maandag 30 oktober om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Inge en Jan-Willem dromen al lange tijd van een huis in het buitenland. Verschillende landen nemen zij in overweging, tot ze in 2022 voor het eerst op Madeira komen. Op dat moment weten zij direct; dit is dé plek waar ze willen wonen. Het eiland Madeira, ook wel ‘het Hawaï van Europa’ genoemd, is volgens Inge en Jan-Willem een onontdekte plek. De natuur is er prachtig en veelzijdig, wat voor het koppel de belangrijkste reden is om hier een huis te willen kopen. De aangename, relaxte sfeer en het fijne klimaat dragen hier ook zeker aan bij. Samen met Dionne gaan Inge en Jan-Willem op zoek. Carrie maakt ondertussen een wandeling langs de prachtige levada’s. Deze oude irrigatiekanalen lopen door verschillende (natuur)gebieden. Ook bezoekt Carrie de hoofdstad Funchal én ontdekt zij alles over suikerriet.

Aflevering 2 - Italië - maandag 6 november om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Zo’n twaalf jaar geleden komen Ingrid en Rick voor het eerst in het Italiaanse Le Marche. Het stel wordt direct omvergeblazen door de regio, met name door het prachtige berglandschap en de nabijheid van de zee. Ook het authentieke karakter, dat nog weinig is ingesteld op toeristen, spreekt hen enorm aan. Doordat Ingrid en Rick op dat moment drie kleine kinderen hebben, wordt het plan voor een Droomhuis even in de ijskast gezet. Inmiddels zijn de kinderen ouder en is het tijd om de droom werkelijkheid te laten worden. Ingrid en Rick zoeken een tweede huis, waar zij meer dan alleen de vakanties hopen door te brengen. Samen met Carrie wordt de zoektocht gestart. Dionne ontdekt de omgeving. Zo bezoekt ze de plaats Montappone, de ‘hoedenhoofdstad’ van Italië, en ze gaat langs bij Albert en Tamara, die eerder te zien waren in Droomhuis Gezocht. 

Aflevering 3 - Oostenrijk - maandag 13 november om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Leon en Marjolein zijn tieners als zij elkaar leren kennen. Marjolein heeft dan al mooie herinneringen aan Oostenrijk, Leon moet het land nog leren kennen. Maar als hij er voor het eerst komt, is hij meteen verkocht. Sindsdien komt het stel bijna elk jaar in Oostenrijk en wordt de droom om hier een huis te kopen steeds groter. Leon en Marjolein zoeken een plek in het midden van Oostenrijk, in het gebied tussen Salzburgerland en Karinthië. Hier is zowel in de zomer als winter genoeg te doen. Oostenrijk heeft voor ieder wat wils; het land is niet alleen populair onder wintersporters, maar ook bij stedentrippers, wandelaars en bergliefhebbers. Het gebied waar Leon en Marjolein een huis zoeken is in ongeveer tien uur te bereiken met de auto. Dionne ontdekt in dat gebied onder andere de wereld van het snowbiken, een wintersport die steeds meer aan populariteit wint. Verder maakt zij een wandeling met alpaca’s. 

Aflevering 4 - Curaçao - maandag 20 november om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Juan komt van oorsprong uit Venezuela. Zijn familie woont daar nog steeds, en ook in de omringende landen. Daarom zoeken Juan en Christine een huis op Curaçao; om dichterbij familie te kunnen zijn. Bovendien spreekt het eiland het stel erg aan, omdat er verschillende culturen samenkomen, het klimaat prettig is en je er heerlijk kunt duiken. Juan en Christine hopen een huis te vinden in de buurt van Willemstad, waar ze zich niet alleen omringen met toeristen, maar ook met locals. Op deze manier willen ze hun kinderen kennis laten maken met hun roots. En vanuit christelijke overtuigingen hopen zij ook daadwerkelijk iets voor de gemeenschap te kunnen betekenen. Samen met Dionne gaan Juan en Christine op pad. Carrie verkent intussen het eiland. Ze bezoekt dierenarts Odette, die naast honden en katten ook veel exotische dieren voorbij ziet komen. Verder bezoekt Carrie Willemstad en ontdekt zij de mangrove per sup.

Droomhuis Gezocht
Maandag 6, 13 en 20 november
Om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Carrie ten Napel en Dionne Stax

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn