Hilversum,
14
februari
2023
|
11:08
Europe/Amsterdam

Carnaval 2023 bij MAX op NPO 1

Het is weer bijna carnaval! Na twee jaar is het eindelijk óveral zover: er wordt vanaf komend weekend weer als vanouds carnaval gevierd. Omroep MAX is er ook bij en doet in samenwerking met de regionale omroepen verslag van optochten in Limburg, Brabant, Gelderland en Overijssel. Carnaval 2023 is te zien op dinsdag 21 februari om 16.10 uur bij MAX op NPO 1. 

MAX neemt dit jaar de kijker weer mee op sleeptouw tijdens één van de grootste volksfeesten van Nederland, waardoor de carnavalsgekte door iedereen kan worden meebeleefd. De MAX-verslaggevers Mascha de Rooij, Bert Haandrikman, Pauline Spiering en Koen Bugter doen verslag van het de optochten in Eindhoven (Lampegat), Standdaarbuiten (Zwammegat), Oldenzaal (Boeskoolstedke), Heerlen (Sjpassemig) en Beek/Montferland (Vlègeldarp). Het commentaar wordt verzorgd door Mascha de Rooij en Rob van de Laar

Optochten in Eindhoven, Standdaarbuiten, Oldenzaal, Heerlen en Beek/Montferland
Dit jaar wordt er verslag gedaan van vijf optochten in vier provincies. Door coronajaren en storm kon de optocht in Eindhoven drie jaar niet doorgaan. Dit jaar kunnen carnavalsvierders weer genieten van de Lampegatse Optocht; een stoet vol carnavalswagens. In Standdaarbuiten zijn ’s avonds de straten voor de 36e keer prachtig verlicht tijdens de lichtjesoptocht en in Oldenzaal trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht weer door de stad. In Limburg is het rood, geel en groen wat de klok slaat met carnaval: de optocht van Heerlen is een kleurrijke stoet. De optocht in het Gelderse Beek /Montferland bestaat uit zestig wagens en vijftien loopgroepen.

Carnaval 2023
Dinsdag 21 februari
Om 16.10 uur bij MAX op NPO 1
Verslaggeving: Mascha de Rooij, Bert Haandrikman, Pauline Spiering en Koen Bugter

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX | #MAXCarnaval