Hilversum,
10
juni
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Call the Midwife -seizoen 3

PERSBERICHT

Call the Midwife - seizoen 3

Hilversum, 10 juni 2014 – Deze zomer zendt MAX het derde seizoen van de succesvolle Britse serie Call the Midwife uit. Een dramaserie over de vroedvrouwen en verpleegsters van de kloosterorde Nonnatus House in de late jaren ‘50. Van 14 tot en met 24 juli, van maandag tot en met donderdag rond 18.55 uur op Nederland 2 bij MAX.

In dit derde seizoen van Call the Midwife volgen we de belevenissen van een groep vroedvrouwen en nonnen in het vroegere Londen. Het vorige seizoen eindigde met een aantal ingrijpende gebeurtenissen. Zo werd Chummy moeder van een jongetje, volgde zuster Bernadette haar hart en werd Nonnatus House bedreigd met sloop. Aan het begin van deze nieuwe reeks zijn alle vertrouwde heldinnen weer van de partij. Het is inmiddels 1959 en de Swinging Sixties zijn in aantocht. Deze tijd van verandering en vernieuwing kondigt zich aan en laat ook de levens van de  bewoners van Nonnatus House niet onberoerd.

Aflevering 1 – maandag 14 juli
Jenny heeft het zwaar met de verzorging van een uitgeputte moeder en haar twee zieke kinderen. Zuster Monica Joan ontdekt aan welke geheimzinnige kwaal ze lijden. Intussen doet Chummy een beroep op haar connecties in hogere kringen voor de officiële opening van de nieuwe zwangerschapskliniek.

Aflevering 2 – dinsdag 15 juli
Jenny is verheugd dat zij is gepromoveerd tot waarnemend zuster, maar al snel moet ze omgaan met haar meest uitdagende zaak ooit. Elders zet Cynthia een nieuwe zwangerschapsklas op voor de toekomstige moeders van Poplar.

Aflevering 3 – woensdag 16 juli
Zuster Julienne ontvangt een telefoontje, de vroedvrouwen van Het Leger des Heils die altijd de zwangere vrouwen uit de Holloway gevangenis begeleiden, zijn geveld door een griepepidemie. Zuster Julienne maakt zich op voor het werk in de gevangenis en Trixie staat haar bij.

Aflevering 4 – donderdag 17 juli
Jenny maakt zich grote zorgen om een joodse patiënt, Leah. Alec valt van een steiger en dit heeft ernstige gevolgen. Shelagh kan dit slechte nieuws maar moeilijk verkroppen.

Aflevering 5 – maandag 21 juli
Een vrouw met het syndroom van Down wordt bij de vroedvrouwen binnen gebracht. Ze blijkt zwanger, er worden lastige beslissingen genomen en concessies gesloten.

Aflevering 6 – dinsdag 22 juli
Shelagh neemt een aantal belangrijke beslissingen wat betreft haar toekomst. Patsy heeft moeite met het chaotische werk waarin je als vroedvrouw verkeert.

Aflevering 7 – woensdag 23 juli
Cynthia is bezorgd om Pamela die net is bevallen. Haar zorgen worden bevestigd als Pamela staand met haar baby op de rand van een steiger wordt gevonden..  Zuster Julienne doet haar best om de moeder op andere gedachten te brengen.

Aflevering 8 – donderdag 24 juli
Chummy maakt zich op om voor haar moeder te zorgen die op haar sterfbed ligt, Jenny voelt zich geroepen haar bij te staan. Shelagh trekt alle registers open, als ze met haar koor aan een wedstrijd meedoet.

Over Call the Midwife
Call the Midwife, gebaseerd op de gelijknamige memoires van de voormalige verloskundige Jennifer Worth, vertelt over het leven van de pas afgestudeerde Jenny Lee, die in de jaren ’50 samen met de nonnen van het Nonnatus House hulp probeert te bieden aan de problemen in de straatarme Londense wijk East-End.

 

De serie is bekroond met vele prijzen, o.a.:
2013 - National Television Award, UK
2012 - TV Quick Award, UK

Genomineerd voor:
2012 BAFTA TV Award, UK - beste kostuumontwerp en beste vrouwelijke bijrol
2012 RTS Craft & Design Award, UK - beste kostuum ontwerp in rubriek drama

Script: Heidi Thomas 
Regie: Philippa Lowthorpe en Jamie Payne 
Producent: Hugh Warren

 

Seizoen 3: Call the Midwife (8 afleveringen)
Van 14 t/m 24 juli rond 18.55 uur op NED 2
www.omroepmax.nl