Hilversum,
07
september
2021
|
17:38
Europe/Amsterdam

Café MAX opent dit jaar zijn deuren in Zoetermeer

Café MAX opent dit jaar zijn deuren voor ouderen in Bibliotheek Zoetermeer. Café MAX is een veilige en laagdrempelige ontmoetingsplek en draagt daarmee bij aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen en het bevorderen van de sociale cohesie in de stad. 

Niet alleen ouderen zijn welkom, alle Zoetermeerders worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen zodra de deuren zijn geopend. In Café MAX staat ontmoeting centraal en worden diverse activiteiten aangeboden. Bezoekers kunnen een luisterend oor vinden of met een hulpvraag terecht.

Café MAX is een initiatief van de nieuw opgerichte stichting MAX Maakt Ontmoeting Mogelijk in nauwe samenwerking met Bibliotheek Forum en de Zoetermeerse Community tegen Eenzaamheid. Drijvende kracht achter dit initiatief is Zoetermeerder Jan Slagter.

Jan Slagter: “Ik ben ontzettend blij dat Café MAX binnenkort zijn deuren opent. Ik weet hoe belangrijk het voor ouderen is om ergens naartoe te kunnen. Even dat praatje, even een luisterend oor. Dat kan zoveel voor iemand betekenen. Daarnaast is Café MAX ook een plek om naartoe te gaan als je ergens niet uitkomt en even iemand wil zien en spreken over je vraag in plaats van dat onpersoonlijke telefoontje te plegen.”

De exacte openingsdatum van Café MAX wordt nog bekendgemaakt.