Hilversum,
29
april
2022
|
09:53
Europe/Amsterdam

Britse dramaserie All Creatures Great & Small bij MAX

Vanaf donderdag 12 mei

Vanaf donderdag 12 mei is het eerste seizoen van de Britse dramaserie All Creatures Great & Small te zien om 17.05 uur bij MAX op NPO 2. In de serie maakt dierenarts James Herriot zijn droom waar, door na zijn opleiding aan de slag te gaan als dierenarts.

James Herriot gaat na zijn opleiding aan de slag als dierenarts. Hij krijgt naast dieren, ook te maken met hun eigenaren. De wispelturige Siegfried Farnon wordt zijn baas. Later komt Siegfrieds broer Tristan ook bij Siegfried werken. James voelt zich hierdoor een beetje bedreigd. Verder trekt de knappe Helen Alderson James’ aandacht.

Aflevering 1 - donderdag 12 mei om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Het is moeilijk om aan werk te komen. Toch krijgt James een baan als dierenarts in Darrowby. Hij werkt voor de wispelturige Siegfried Farnon en al snel leert hij de knappe Helen kennen. Tijdens een operatie vergist James zich. Zal hij nog wel mogen blijven?

Aflevering 2 – vrijdag 13 mei om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Siegfrieds broer Tristan komt ook bij Siegfried werken. Doordat Tristan zijn beste beentje voor zet, voelt James zich een beetje bedreigd. Siegfried laat Tristan meelopen met James. Later blijkt dat Tristan niet helemaal eerlijk is geweest. 

Aflevering 3 – maandag 16 mei om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Siegfried wil graag de dierenarts van dienst zijn bij de paardenraces. Echter, hij staat daarbij voor een dilemma. James moet een moeilijke beslissing nemen over zijn patiënt, een kansrijk racepaard. Tristan is op pad gestuurd om schulden te innen en valt voor het nieuwe barmeisje Maggie. 

Aflevering 4 – dinsdag 17 mei om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
James krijgt een noodoproep voor Tricki Woo, het hondje van Mrs Pumphrey. Tristan wil verder met zijn opleiding, maar daar twijfelt Siegfried over. James komt nader tot Helen als hij hun bekroonde stier komt behandelen. Hij krijgt een interessant baksel van haar als dank.

Aflevering 5 – woensdag 18 mei om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
James is de dierenarts van dienst tijdens de jaarmarkt. Siegfried en Tristan wedden erom dat hij de dag niet zal volmaken. James heeft het maar druk met alle mensen die iets van hem willen. Een fokker komt langs om de bekroonde stier van Helen eventueel te kopen. Als hij vraagt of James de stier kan goedkeuren, blijkt er iets niet in de haak te zijn.

Aflevering 6 – donderdag 19 mei om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Het is een barre winter. Doordat Siegfried geveld is door de griep, moet James voor twee werken. Mrs Hall komt erachter dat James jarig is. Boer Rudd laat James komen voor een zieke koe, genaamd Strawberry, die hij op aanraden van James kocht. Het ziet er niet goed uit. Tristan helpt mee om een oplossing te vinden. 

Aflevering 7 – vrijdag 20 mei om 17.00 uur bij MAX op NPO 2
Het is kerstavond, de dag voor de bruiloft van Helen en Hugh. James neemt zijn nieuwe vriendin Connie mee naar het jaarlijkse kerstfeest van Skeldale. Hij wordt weggeroepen om een hond te helpen bevallen. Opvallend genoeg vraagt Helen of ze mee mag, om even te pontsnappen aan het geroddel over de bruiloft. 

All Creatures Great & Small 
Vanaf donderdag 12 mei 
Om 17.05 uur bij MAX op NPO 2

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX