Hilversum,
25
mei
2021
|
13:15
Europe/Amsterdam

Brigitte Kaandorp in seizoensopener Klassiekers met Kleinsma!

Zondag 30 mei om 21.15 uur op NPO 1

Simone Kleinsma presenteert Klassiekers met Kleinsma voor MAX. In het programma staan de parels uit de Nederlandse kleinkunst centraal. Elke week ontvangt Simone een collega uit haar vakgebied en samen bespreken ze de mooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is. In de eerste aflevering staat niemand minder dan Brigitte Kaandorp centraal. Klassiekers met Kleinsma werpt een persoonlijke, humoristische en eigentijdse blik op de kleinkunstnummers die tot ons cultureel erfgoed behoren en die we niet mogen vergeten. Klassiekers met Kleinsma is vanaf zondag 30 mei om 21.15 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Aflevering 1 - Zondag 30 mei om 21.15 uur op NPO 1
Ze heeft zelf tientallen liedjes geschreven: Brigitte Kaandorp. In de eerste aflevering van Klassiekers met Kleinsma schuift zij aan bij Simone. Waar haalt Brigitte haar inspiratie vandaan, welke taalkunstenaars bewondert ze en wat zijn eigenlijk effectieve liedjes? Antwoorden op deze en andere vragen komen aan bod in een uitgebreid, intiem gesprek. Een van de grote inspiratiebronnen van Brigitte blijkt Harry Bannink te zijn. De componist, die veelvuldig samenwerkte met Annie M.G. Schmidt, komt in deze aflevering regelmatig aan bod. Zo zingen Simone en Brigitte een speciale Ja zuster, nee zuster-medley. Tevens brengen zij individueel een liedje uit de kleinkunst-schatkist ten gehore. Tot slot onder meer aandacht voor kleinkunstvertolkers als Martine Bijl, Theo Nijland, Loes Luca en Joost Prinsen.

Over Klassiekers met Kleinsma
In een intieme studiosetting praat Simone Kleinsma met haar gasten over fragmenten uit de Nederlandse kleinkunst. Wat maakt de liedjes zo mooi, goed of ontroerend en waarom weten ze te raken? Mooie archiefbeelden worden op speelse wijze uit- en afgewisseld. Daarbij mogen anekdotes over nummers, schrijvers en uitvoerders niet ontbreken. In Klassiekers met Kleinsma worden verschillende klassiekers eens grondig afgestoft. Een aantal wordt, in een nieuwe uitvoering, ten gehore gebracht met behulp van een zeskoppige band onder leiding van Bernd van den Bos. In deze reeks van Klassiekers met Kleinsma staan Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Jörgen Raymann, Jenny Arean, Stef Bos en André van Duin centraal.

Klassiekers met Kleinsma (6 afleveringen)
Zondag 30 mei om 21.15 uur op NPO 1
Presentatie: Simone Kleinsma
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #klassiekersmetkleinsma