Hilversum,
01
juni
2018
|
11:39
Europe/Amsterdam

Boris Dittrich, Peter Beense en meer bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 2 juni tot en met vrijdag 8 juni hebben de MAX-programma's op NPO Radio 5 weer een gevarieerd programma! Hieronder staat het overzicht van de week.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Het weekend op NPO radio 5 begint met Wekker-Wakker-Weekend! Jan Rietman gaat verder met zijn zoektocht naar de beste vakantiemuziek. Ook is er aandacht voor de plaats Bourtange. Het Groningse vestigingsdorp beleeft opnieuw de Slag om Bourtange met bulderende kanonnen, knallende musketten en heldhaftige soldaten. Verder draait Jan het mooiste uit zijn Los Vast-archief én laat hij een prachtige countryplaat horen.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Zandkunstenaars uit Groot-Brittannië, Ierland, Japan, Mexico, Nederland, Rusland, Singapore, Tsjechië en de Verenigde Staten beginnen vanaf maandag 4 juni aan het WK Zandsculpturen. Ze boetseren ieder een kunstwerk van ongeveer 4 bij 4,5 meter. Jeroen van Inkel belt maandag met de wedstrijddirecteur.

Begin je week goed met de Kickstart van de week. Tussen 9.00 en 10.00 uur bepaalt de luisteraar welke muziek er gedraaid wordt bij Je dag is goed. En dat zorgt voor verrassende keuzes en mooie gesprekken.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur op NPO Radio 5
Tineke ontvangt maandag volkszanger Peter Beense. Hij is trots op zijn nieuwe single Het mooiste deel van mij, waarin hij een andere kant van zichzelf laat zien.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Op maandag is oud-politicus, mensenrechtenactivist en schrijver Boris Dittrich te gast bij De MAX! De Spannende Boeken Weken starten op 6 juni, waarin deze keer extra aandacht wordt besteed aan het literaire genre van het ‘spannende boek’. Aan Boris Dittrich viel dit jaar de eer om het geschenkboek van deze Spannende Boeken Weken te schrijven, getiteld Barst. 

Donderdag horen we in De MAX! hoe het de deelnemers vergaat die de Alpe d’Huez beklimmen, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Henkjan Smits is ter plaatse samen met collega Bert Kranenbarg (KRO-NCRV).

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, RietmanShow, De MAX! en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Jedagisgoed.MAX | www.facebook.com/DeMAX.radio | www.facebook.com/tinekeshow | www.maxvandaag.nl