Hilversum,
30
mei
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

BOMB GIRLS – SEIZOEN 2 (v.a. 23 juni)

Hilversum, 30 mei 2014 –Terwijl hun mannen, vaders en broers tegen de nazi’s vechten, bouwen zij de wapens voor de oorlog: de Bomb Girls. MAX zendt van 23 juni tot 5 juli om 16.35 óf rond 17.05 uur op NED 2 het tweede seizoen van de serie Bomb Girls uit.

Het is 1942 en de Verenigde Staten zijn inmiddels betrokken bij de Tweede Wereldoorlog. Toch zijn de Duitsers, Italianen en Japanners nog steeds aan de winnende hand. Canada betaalt de prijs voor deelname aan de oorlog: het aantal gesneuvelde soldaten loopt op, armoede slaat toe en het gevaar schuilt overal. De vrouwen van Victory Munitions, die de wapens bouwen in de fabriek, zoeken troost in hun werk, in hun onderlinge vriendschappen en in de liefdes die ontstaan op de werkvloer. Maar het gevaar komt ook voor hen steeds dichterbij…

Aflevering 1 – maandag 23 juni om 16.35 uur 
Omdat de oorlog een steeds grotere tol eist, besluit Gladys geld in te zamelen voor Canadese krijgsgevangenen. Voor de plaatselijke high society organiseert ze een chic evenement. Ze is teleurgesteld in haar ouders wanneer zij haar beeltenis gebruiken voor een advertentiecampagne. Lorna wil een abortus en vraagt Vera om hulp. Betty heeft na maanden eindelijk Kate opgespoord, maar Kate's vader steekt een stokje voor de reünie.

Aflevering 2 – dinsdag 24 juni om 16.35 uur 
Het is Valentijnsdag en alle medewerkers bij Victory Munitions hebben behoefte aan romantiek en liefde. Maar de feestdag wordt overschaduwd door het schokkende verlies van de geallieerde troepen bij Singapore. Voor enkele medewerkers komt de oorlog wel heel dichtbij...

Aflevering 3 – woensdag 25 juni om 16.35 uur 
Gladys komt erachter dat Marco's vader wordt vastgehouden in een oorlogskamp in Petawawa. Ze gaat samen met Marco en mevrouw Moretti naar het kamp toe om hem proberen te bevrijden. Maar waarom wordt Marco's vader eigenlijk vastgehouden? Vormt hij een gevaar voor de staatsveiligheid?

Aflevering 4 – donderdag 26 juni om 16.35 uur 
Lorna is door het dolle heen: haar zoon is terug van het front. Ze besluit een diner te organiseren. Het feestje gaat echter niet helemaal van een leien dakje, Sheila brengt namelijk een onverwachte gast mee. Nadat krijgsgevangen zijn ontsnapt, valt in de hele stad de elektriciteit uit.

Aflevering 5 – vrijdag 27 juni om 17.05 uur
De gemoederen lopen hoog op in de fabriek en bij de werknemers thuis. Carol en Vera nemen het tegen elkaar op in de strijd voor de functie van office manager. Gladys voelt zich steeds ongemakkelijker door de aandacht die Gene voor haar heeft.

Aflevering 6 - zaterdag 28 juni om 17.05 uur 
Victory Munitions organiseert een show met optredens van sterren om geld in te zamelen voor oorlogsbonden. De vuurwerkshow aan het einde is niet het enige explosieve van die avond. De gemoederen tussen Lorna en Gladys lopen hoog op en dat heeft alles met Gene te maken.

Aflevering 7 - maandag 30 juni om 17.05 uur 
Het nieuws van de aanval op het Franse plaatsje Dieppe houdt Canada in zijn greep. Naarmate de gevolgen van de aanval duidelijk worden, slaat bij veel vrouwen van Victory Munitions de schrik om het hart: wie zal dit keer een persoonlijk verlies moeten incasseren? Lorna vreest voor de veiligheid van haar zoons in deze moeilijke tijd.

Aflevering 8 - dinsdag 1 juli om 17.10 uur 
Gladys gaat een nacht uit met de meiden en krijgt ongewenste aandacht van een mysterieuze man en een nieuwsgierige vrouw met rood haar. Lorna haalt Kate over om samen met haar vrijwilligerswerk te doen bij het ziekenhuis waar Shelia werkt.

Aflevering 9 - woensdag 2 juli om 17.10 uur 
Een onverschrokken journaliste bezoekt de wapenfabriek en zorgt ervoor dat Lorna haar twijfels krijgt bij het werk dat ze doet. Kate onderneemt iets extreems om haar zangcarrière van de grond te krijgen. Clifford helpt Gladys om haar vader in een ander licht te zien.

Aflevering 10 - donderdag 3 juli om 17.05 uur 
Lorna neemt danslessen en verrast met haar vaardigheden zowel zichzelf als de instructeur. Kate en Ivan proberen uit te vinden hoe ze hun verloving kunnen regelen. Betty ontdekt hoe het voelt om een relatie te hebben met een soldaat.

Aflevering 11 - vrijdag 4 juli om 17.05 uur 
Gladys moet kiezen tussen haar verantwoordelijkheden en haar vrienden. Ook Marco zit in een lastig parket: de mensen waarvan hij dacht dat het zijn vrienden waren, blijken hem in werkelijkheid tegen te werken. Lorna worstelt met de veranderende dynamiek binnen haar familie.

Aflevering 12 - zaterdag 5 juli om 17.05 uur 
Met Kate's huwelijk in het vooruitzicht en de grote overwinning voor de geallieerden bij El Alamein, hangt er een feestelijke sfeer bij Victory Munitions. Maar onder de oppervlakte broedt er iets. De feestelijke stemming zal snel omslaan...

Over Bomb Girls
In de Tweede Wereldoorlog vecht het Canadese leger niet alleen in Europa, ook aan het thuisfront is een vurige strijd gaande. Bomb Girls vertelt de opmerkelijke verhalen van een groep Canadeze vrouwen werkzaam in een wapenfabriek in Toronto ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De Canadese vrouwen werken met gevaar voor eigen leven. Ondanks een grote verscheidenheid in afkomst en sociale klasse, komen deze vrouwen nader tot elkaar. In een angstige tijd, maar tegelijkertijd ook bevrijd van eerdere sociale beperkingen, maken zij allemaal persoonlijke veranderingen door.

MAX: Bomb Girls seizoen 2 (12 afleveringen) 
Vanaf 23 juni om 16.35 óf rond 17.05 uur op NED 2 
www.omroepmax.nl