Hilversum,
24
juli
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bloemencorso's bij MAX

Bloemencorso’s bij MAX
Registraties van Bloemencorso’s Rijnsburg en St. Jansklooster

Hilversum, 24 juli 2015 - Op zaterdag 15 en 29 augustus 2015 zendt MAX op NPO 2 registraties uit van het Bloemencorso Rijnsburg en St. Jansklooster. Jan Slagter doet verslag van deze kleurrijke en geurige evenementen.

Bloemencorso Rijnsburg – zaterdag 15 augustus om 16.05 uur op NPO 2
Het Bloemencorso Rijnsburg belooft weer een muzikaal geheel te worden met het thema ‘the Sound of Flowers’. Op iedere praalwagen zal dan ook muziek te horen zijn en naast de traditionele show-and-marching bands zullen dit jaar ook een coverband en een tweetal evenementorkesten optredens verzorgen. Het thema van de twaalf praalwagens wordt uitgebeeld door meer dan honderd figuranten. Jan Slagter doet verslag van het succesvolle evenement dat jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers trekt.

Bloemencorso St. Jansklooster – zaterdag 29 augustus om 17.10 uur op NPO 2
Het dahliaspektakel van het Bloemencorso St. Jansklooster mag zich tot de top drie van Nederland rekenen. Elk jaar worden er voor de praalwagens volledige scenario’s uitgeschreven. De choreografieën en musicals die hieruit voortvloeien geven het corso in combinatie met licht, rook, muziek en geluid een extra dimensie. Dit jaar rijden er veertien wagens over het parcours naast de muziekkorpsen en theatergezelschappen die het bloemenspektakel afmaken. Ook dit jaar doet MAX verslag van het evenement dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt.

 

MAX: Bloemencorso Rijnsburg
Presentatie: Jan Slagter 
Zaterdag 15 augustus 2015 om 16.05 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl/bloemencorso

MAX: Bloemencorso St. Jansklooster
Presentatie: Jan Slagter
Zaterdag 29 augustus 2015 om 17.10 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl/bloemencorso