Hilversum,
13
augustus
2018
|
17:07
Europe/Amsterdam

Bloemencorso Rijnsburg en Zundert bij MAX

Zaterdag 18 augustus en 8 september ziet de kijker de registraties van twee bloemencorso’s. MAX doet verslag van de kleurrijke en geurige optochten in Rijnsburg en Zundert.

Bloemencorso Rijnsburg – zaterdag 18 augustus om 16.05 uur op NPO 2
Het bloemencorso in Rijnsburg is samengesteld uit twaalf praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto’s en muziekkorpsen. De thema’s op de praalwagens worden ondersteund en uitgebeeld door meer dan honderd figuranten. Het bijzondere bloemencorso onderscheidt zich door het gebruik van honderden soorten bloemen, die door professionele arrangeurs worden verwerkt.

Bloemencorso Zundert – zaterdag 8 september om 16.05 uur op NPO 2
Dit jaar vindt voor de 82e keer het corso van Zundert plaats. Het corso is het grootste corso ter wereld. Traditiegetrouw strijden de twintig buurtschappen met elkaar om de mooiste en kleurrijkste wagen te bouwen. Wie gaat er dit jaar met de winst vandoor?

Over de bloemencorso’s
Het bloemencorso is een typisch Nederlands verschijnsel, dat in verschillende plaatsen in ons land wordt georganiseerd. Elk corso heeft zijn eigen karakter met prachtig versierde praalwagens, waar jaarlijks duizenden mensen op afkomen.

MAX: Bloemencorso
Zaterdag 18 augustus en 8 september om 16.05 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl