Hilversum,
14
maart
2019
|
16:51
Europe/Amsterdam

Bloemencorso Bollenstreek bij MAX

maandag 22 april om 17.10 uur op NPO 1

Op maandag 22 april om 17.10 uur op NPO 1 zendt MAX de registratie uit van het Bloemencorso Bollenstreek 2019. Het thema van het fleurige evenement is dit jaar Changing World. Jan Slagter doet verslag van de kleurrijke optocht. Het corso wordt dit jaar voor de 72ste keer georganiseerd. 

De prachtige praalwagens zijn volledig bedekt met bolbloemen, zoals hyacinten, tulpen en narcissen. De stoet vertrekt in Noordwijk en eindigt na een tocht van 40 kilometer in Haarlem. Het bloemencorso van de Bollenstreek wordt ook wel het gezicht van de lente genoemd. De rijk met bloemen versierde wagens worden tijdens deze parade begeleid door verschillende muziekkorpsen.

MAX Maakt Mogelijk-wagen
Ook rijdt er dit jaar een MAX Maakt Mogelijk-praalwagen mee in de optocht. Het ontwerp van de wagen is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma waarin te zien is hoe Stichting MAX Maakt Mogelijk kwetsbare ouderen in binnen- en buitenland helpt. In het praalwagenontwerp wordt de hulp aan Moldaviƫ uitgebeeld met twee helpende handen.

Op de dag van de uitzending is er op MAX Vandaag een filmpje te zien van hoe de bloemen in de MAX Maakt Mogelijk-wagen worden gestoken!

MAX: Bloemencorso Bollenstreek
Maandag 22 april om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Jan Slagter
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXdocumentaires