Hilversum,
04
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Blindsimultaandammen

Hilversum, 4 juli 2014 - Oud-wereldkampioen dammen Ton Sijbrands zal op 19 en 20 december 2014 proberen het wereldrecord blindsimultaandammen van Erno Prosman scherper te stellen. Vanuit het Raadhuis van Hilversum, op de kamer van Burgemeester Pieter Broertjes, zal Ton Sijbrands het opnemen tegen maar liefst 32 tegenstanders.

Bij blindsimultaandammen neemt een persoon het simultaan op tegen meerdere tegenstanders. De uitdager ziet de speelborden, incluis zijn tegenstanders niet. Elke zet en daarmee elke partij wordt door Sijbrands volledig uit het hoofd gespeeld. Om voor erkenning van het wereldrecord door de werelddambond (FMJD) in aanmerking te komen, dient de simultaanspeler minimaal 70% te scoren, terwijl de gemiddelde rating van de tegenstanders 1050 moet zijn. In september 2009 heroverde Ton Sijbrands voor het laatst het wereldrecord. Toen nam hij het op tegen 28 tegenstanders en haalde een score van 77% in de geslaagde recordpoging die meer dan 41 uur duurde.

MAX en de Gemeente Hilversum maken deze wereldrecordpoging mede mogelijk.

Pieter Broertjes, Burgemeester van Hilversum:
"Ik vind het een grote eer dat Ton Sijbrands mijn werkkamer in het Hilversumse Raadhuis heeft uitgekozen voor dit bijzondere dam-evenement. Tegen 32 mensen blindsimultaandammen, een enorme uitdaging. Ik hoop dat het Raadhuis hem de rust en concentratie brengt om het wereldrecord te breken." 

Jan Slagter, Omroep MAX:
“Geweldig en tegelijkertijd onvoorstelbaar: 32 dampartijen, allemaal uit het blote hoofd. Ik ben trots dat MAX hier aan bijdraagt, zodat kijkers deze wereldprestatie van dichtbij mee kunnen maken.”

Wij nodigen u van harte uit om op woensdag 9 juli a.s. van 13.00 uur tot 13.30 uur aanwezig te zijn op het speciaal georganiseerde persmoment op het Hilversumse Raadhuis. In de kamer waar de recordpoging plaats zal vinden beantwoorden Ton Sijbrands, Jan Slagter en Burgemeester Pieter Broertjes graag al uw vragen.

Aanmelden en contact
U kunt zich aanmelden tot dinsdag 9 juli a.s. door te mailen naar communicatie@omroepmax.nl.

Bezoekadres:
Raadhuis Hilversum
Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum

Routebeschrijving Raadhuis: zie bijgevoegde link