Hilversum,
08
april
2016
|
12:28
Europe/Amsterdam

Binnen bij de burgemeester met Hallo Nederland

Maandag 11 april t/m vrijdag 15 april om 16.35 uur op NPO 1

“Je moet heel goed kunnen luisteren om het te redden als burgemeester van een dorpsgemeenschap”

Van 11 tot en met 15 april om 16.35 uur op NPO 1 zendt Hallo Nederland van MAX de vijfdelige serie Binnen bij de burgemeester uit. In deze serie worden bijzondere burgemeesters van Nederland in de schijnwerpers gezet.

Waar de burgemeesters van de grote steden vaak niet van de Nederlandse televisie af zijn te slaan, krijgen de burgemeesters van kleinere gemeenten veel minder aandacht. Terwijl juist zij in hun gemeenschappen de rol van burgervader op zich nemen. Van bezoekjes bij 50-jarige huwelijken, tot het in goede banen leiden van een heftige asieldiscussie. De burgemeester is bij uitstek de samenbindende factor in veel kleine gemeenten. Reden genoeg voor Hallo Nederland om hier met de serie Binnen bij de burgemeester verslag van te doen.

De langstzittende burgemeester van Nederland
Kor Dijkstra is burgemeester van Grootegast (Groningen). Na 31 jaar in het ambt is de burgemeester nog steeds gedreven om goed te luisteren naar zijn burgers.

De enige burgemeester wiens gemeente grenst aan twee buitenlanden
Reg van Loo is burgemeester van Vaals (Limburg). Een burgemeester zonder partij, maar daarom niet minder betrokken bij de politiek van de gemeenschap.

De jongste burgemeester van het land
Ben Visser is burgemeester van Scherpenzeel (Gelderland). Deze burgemeester wil met een “niet lullen, maar poetsen”-mentaliteit zijn burgers doen vergeten dat hij eigenlijk nog maar 34 jaar is.

De vrouwelijke burgermeester
Leny Poppe-de Looff is burgemeester van Zundert (Noord-Brabant). Een vrouw als burgervader, of ben je dan meteen een burgermoeder? Besturen zit in haar bloed: van huis uit kreeg ze de juiste mentaliteit mee.

De burgemeester van de kleinste gemeente van ons land
Jan Hendrik Klein Molekamp is burgemeester van Rozendaal (Gelderland). Als er in zijn dorp wordt ingebroken, gaat de burgemeester op bezoek. “Een kopje thee en een luisterend oor helpen hopelijk een beetje”,aldus burgemeester Klein Molekamp.

Hallo Nederland
Maandag t/m vrijdag om 16.35 uur op NPO 1
Presentatie: Jeroen Latijnhouwers, Carrie ten Napel en Mascha de Rooij
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/HalloNederlandMAX
#HalloNederland