Hilversum,
03
juli
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bep van Houdt en Joost Broerse te gast op De Perstribune van MAX

Oud-wielrenner en ex-commentator Harrie Jansen te gast op De Perstribune van MAX

Hilversum, 3 juli 2015 - Het NPO Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 5 juli vanaf 12.15 uur oud-wielrenner en ex-wielercommentator Harrie Jansen. 

Jansen was een verdienstelijke profrenner (van 1969 tot 1973), maar werd vooral bekend als wielercommentator van Langs de Lijn. Het was Jansen die Joop Zoetemelk in 1985 met zijn radioverslag naar de wereldtitel begeleidde. Later maakte Jansen nog de overstap naar de wereldwereld zelf: hij werd PR-man bij de ploegen van Jan Gisbers en Jan Raas.

Verslaggever Jules van der Wardt, alias De Vliegende Keep, blikt in De Perstribune met Tour-winnaar Joop Zoetemelk terug op eerdere Tour-starts in Nederland en recensent Ron Vergouwen zoomt in zijn historische televisierubriek Kassie Terugkijken in op het fenomeen ‘tv-travestiet’.

Vanwege een extra lange uitzending van Radio Tour de France is De Perstribune zondag iets korter dan gebruikelijk: niet twee, maar één uur. De Perstribune wordt ook zondag gepresenteerd door Govert van Brakel.

MAX: De Perstribune
Zondag 5 juli 2015
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl