Hilversum,
11
december
2017
|
14:57
Europe/Amsterdam

Beleef de feestdagen met MAX!

Hilversum, 11 december - MAX is er ook tijdens de feestdagen. Van zondag 17 december tot en met vrijdag 5 januari geniet de kijker van een zeer diverse programmering vol muziek, spektakel, gezelligheid én actualiteit.

FINN (HH) – 17 december, 09:00 uur bij Z@PP, NPO 3
Op 17 december zendt MAX de ontroerende kerstfilm FINN uit. Als Finn een oude man viool ziet spelen wil hij dat ook dolgraag leren. Maar zijn vader ziet liever dat hij gewoon blijft voetballen en verbiedt zijn zoon om muziek te maken. Finn wil zó graag viool spelen, dat hij de relatie met zijn vader op het spel zet. Tijdens zijn voetbaltraining oefent hij stiekem op de boerderij.

Gezond Verstand Winterspecial – 20 december, 22.15 uur, NPO 1
Martine van Os presenteert woensdag 20 december een speciale wintereditie van Gezond Verstand bij MAX! Vanaf 22.15 uur op NPO 1 beoordeelt een gloednieuw artsenpanel of zij heil ziet in de huis-, tuin- en keukenremedies tegen winterse kwalen van kandidaten uit het hele land. Helpt sambal tegen wintertenen? Is appelazijn de remedie tegen psoriasis? Is het oosterse wonderdrankje van onder andere gember, rode peper en knoflook de oplossing voor bijholteontsteking? En wie heeft dé tip tegen een kater na het kerstdiner? Het artsenpanel bestaat uit Jacqui van Kemenade (huisarts), Asaf Senft (KNO arts) en Prem Sukul (SEH arts).

A Christmas Evening with Trijntje (HH) – 21 december, 13.50 uur, NPO 2
Op 21 december zendt MAX opnieuw het sfeervolle kerstconcert van de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis uit. Trijntje zingt in een akoestische sfeer kerstliedjes die haar nauw aan het hart liggen. Er kan gerekend worden op een sfeervol en intiem concert met prachtige muziek.

Kook mee met MAX – Kerstmenu met Sandra en Mounir - 22 december, 10.20 uur, NPO 1
Kerst is de tijd van gezelligheid, samenzijn en van lekker eten. Maar wat wordt er gegeten tijdens de feestdagen en hoe moet dat klaargemaakt worden? Geen paniek, want topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub duiken dit jaar de keuken in om met alledaagse ingrediënten een waanzinnig driegangenmenu te bereiden! Wat staat er op het menu? Wel, knolselderijsoep met hazelnoten, puree van knolselderij en aardappel met geroosterde spruiten, sappige eendenborst, cranberrycompote en als prikkelende afsluiting een altijd populaire chocolademousse. Een feestelijk diner dat, met de juiste tips en trics binnen mum van tijd en zonder stress te maken is. Sandra en Mounir, die voor de gelegenheid samen in de keuken staan, nemen de kijker in de kerstuitzending aan de hand. Hoe deel je het beste je tijd in? Wat bereid je in welke volgorde? En hoe presenteer je een eenvoudig gerecht op een chique wijze? In de feestelijke aflevering van Kook mee met MAX wordt alles, al kokkerellend, duidelijk. Op deze manier kan ook de kijker thuis een heerlijk vers, makkelijk en bovenal lekker klassiek kerstdiner op tafel toveren. Nodig de familie maar vast uit, want het belooft een heerlijke kerst te worden!

Last Tango in Halifax Kerstspecial – 23 december en 31 december om 16.00 en 15.05 uur op NPO 2
Aflevering 1: Caroline krijgt een nieuwe baan aangeboden. Als gevolg hiervan moet de familie vlak voor de feestdagen verhuizen naar een vervallen boerderij in Huddersfield. Alan heeft een moeilijk gesprek met Gillian over de plek waar hij graag begraven wil worden. Gillian, bezeten door het hiernamaals, is ervan overtuigd dat ze door Eddie wordt achtervolgd.

Aflevering 2: tijdens het kerstshoppen vertelt Caroline Gillian de waarheid over haar nieuwe baan. Gillian’s toenemende schuldgevoelens over de dood van Eddie zetten haar ertoe een levensveranderende beslissing te nemen. Het is de avond van Celia’s toneelstuk. Door een speling van het lot moet Alan noodgedwongen zijn angsten onder ogen komen.

MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial – 23 december, 18.25 uur, NPO 2
Robin Ras schreef MAX Maakt Mogelijk voor zijn moeder Minke uit Barneveld. Zij krijgt in december 2015 een hersenbloeding en moet lange tijd revalideren. Haar man Simon blijft thuis wonen en regelt dat het huis wordt aangepast. In oktober dit jaar zou Minke weer naar huis komen. Maar in augustus overlijdt Simon, de vader van Robin, plotseling. Minke komt niet meer thuis en woont sindsdien in een zorgcentrum. Een dubbel zo moeilijke en verdrietige situatie. De moeder van Robin haalt kracht uit de muziek van pianist Jan Vayne. Jan Slagter organiseert daarom een kerstdiner op een bijzondere locatie mét Jan Vayne.
Ook bezoekt Jan de Nederlandse Wim in Litouwen en organiseert, samen met hem, een kerstdiner voor de armste ouderen uit de omgeving.

Film: Chitty Chitty Bang Bang (HH) – 25 december, 8.50 uur, NPO 1
Ga mee op avontuur met de auto Chitty Chitty Bang Bang in de gelijknamige film. Ontdek een wereld vol met piraten, kastelen en een heleboel pret. Alles wat Caractacus Potts uitvindt, loopt verkeerd. Zelfs de snoepjes die hij maakt, zitten vol gaten. Hoe komt het dan dat hij een auto heeft kunnen maken die niet alleen rijdt, maar ook vliegt en vaart? Wie dat wil weten gaat mee op reis met die wonderlijke Chitty Chitty Bang Bang.

Trouw Kerstconcert – 25 december, 13.20 uur, NPO 1
Ook dit jaar zendt MAX het Trouw Kerstconcert uit, een sfeervol concert in samenwerking met dagblad Trouw, speciaal voor vrijwilligers. Vanuit de Grote Kerk in Den Haag met optredens van bekende artiesten. Een muzikale ode aan alle vrijwilligers in Nederland. Onder anderen Oleta Adams, Trijntje Oosterhuis, Richard Groenendijk, Stef Bos en Anita Meyer treden op. Het hele concert staat onder de muzikale begeleiding van het 42-koppige Guido’s Orchestra. De presentatie is ook dit jaar in handen van Carrie ten Napel en Jan Slagter.

Toen Was Geluk Heel Gewoon: de film (HH) – 25 december, 14.40 uur, NPO 1
Het is 1974 en het Nederlands voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West-Duitsland. Het hele land is in staat van rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de televisie het raam uit. Als de tv bovenop het hondje van zijn schoonmoeder valt, verandert het leven van Jaap in een ware achtbaan.

Missie MAX – 25 december en 2 januari, 17.00 en 17.05 uur, NPO 1
MAX organiseert voor de 10e keer met de thuisfrontorganisaties van Defensie en de Nationale Politie het evenement Missie MAX! Ook dit jaar worden het uitgezonden personeel en hun relaties in de spotlights gezet. Dit jaar gaat Jan Slagter op missiebezoek naar Litouwen en Curaçao om persoonlijke videoboodschappen naar uitgezonden militairen te brengen. Vanwege het 10e seizoen wordt er tevens teruggeblikt naar bijzondere momenten uit de afgelopen jaren van Missie MAX. Minister van Defensie Ank Bijleveld en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer zijn ook aanwezig op deze speciale dag.

Naast het inspreken van de boodschappen en de liveverbindingen met missiegebieden is er ruimte voor een gevarieerd muzikaal programma. Onder meer Nielson en Sonny’s Inc. treden op. Ook zijn de Missie MAX Stars weer van de partij. Een koor van kinderen van uitgezonden militairen treedt samen met Thomas Berge op tijdens het evenement.

Vanaf maandag 25 december tot en met dinsdag 2 januari is dagelijks op wisselende tijden op NPO 1 Missie MAX Kerstgroeten te zien. Hierin neemt het thuisfront een persoonlijke kerstboodschap op voor hun geliefden.

MAX Proms – 25 en 31 december 18.00 en 23.30 uur, NPO 2
Het is onderhand traditie: MAX organiseert dit jaar wederom een feestelijke MAX Proms. Nationale en internationale artiesten presenteren een onvergetelijk programma met een unieke mix van bekende klassiekers en swingende popmuziek. De artiesten worden begeleid door een van de beste orkesten ter wereld: het Metropole Orkest. Tijdens de veertiende editie van MAX Proms maken Jermaine Jackson, The New London Chorale, Xander de Buisonjé, Glennis Grace, Amira Willighagen en The Inspirational Community Gospel Choir hun opwachting.

Diverse MAX Muziekspecials – 29 december, 2, 3, 4 en 5 januari, NPO 2
In december en januari zendt MAX een aantal Muziekspecials opnieuw uit. Voor vrijdag 29 december om 11.10 uur staat 50 jaar Palingsound op het programma, een registratie van de theatershow van The Mon Amour Band ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Palingsound. Op 2 en 3 januari om 10.45 uur zendt MAX het concert Dana Winner in Concert uit. Tot slot wordt Elvis & More 2017 op 4 en 5 januari om 10.45 uur opnieuw vertoond. De muziekspecial, die in twee delen wordt uitgezonden, betreft een concert van Mr. & Mrs. Rock’n Roll: René Shuman en Angel-Eye, die de mooiste songs uit hun Elvis-memorialshow ten gehore brengen.

MAX Maakt Mogelijk Oudejaarsspecial – 30 december, 18.25 uur, NPO 2
Jan Slagter ontvangt een aantal gasten in een bijzonder sfeervolle setting. Zij hebben allemaal een moeilijk jaar achter de rug en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken om met goede moed het nieuwe jaar in te gaan. Eén van hen is Henk uit Scheemda. Hij ging het ziekenhuis in voor een knieoperatie, maar kwam lelijk ten val tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis en liep daarbij een dwarslaesie op. Zijn leven en dat van zijn vrouw Greetje staat sindsdien op zijn kop. Henk is volledig van zorg afhankelijk geworden. Goede vriendin Jenny startte een actie om een rolstoelfiets voor Henk te kunnen kopen. Henk deed vóór zijn dwarslaesie namelijk niets liever dan fietsen. Jan Slagter zoekt Henk en Greetje op én zorgt ervoor dat Henk diezelfde dag nog kan fietsen op zijn eigen rolstoelfiets!

Ook Arpad wordt verrast. Door financiële problemen heeft hij een erg slecht gebit. Jan Slagter bezoekt Arpad als hij aan het werk is. Als verrassing heeft Jan tandarts Sharif bereid gevonden Arpad te helpen. Sharif kwam in de jaren 90 als vluchteling uit Afghanistan naar Nederland. Hij haalde vorig jaar zijn tandartsendiploma en helpt nu mensen met schulden, daklozen en vluchtelingen met hun gebit. Het resultaat mag er zijn!

Jan Slagter verrast Elly (75), die als jong meisje naar de Balletacademie wilde en daar ook het talent voor had. Maar ze mocht niet van haar vader. Elly legde zich hierbij neer, maar bleef wel dansen. Haar grote wens is nog altijd om een keer bij een les van het Nationaal Ballet te kijken. Jan Slagter regelt dit én zorgt ervoor dat balleticonen Han Ebbelaar en Alexandra Radius, van wie Elly fan is, hierbij aanwezig zijn.

MAX Magic Show – 30 december, 19.00 uur, NPO 1
Op zaterdag 30 december zendt MAX het betoverende spektakel MAX Magic Show uit. Niemand minder dan goochelaar Hans Kazàn presenteert deze veelzijdige entertainmentshow. Illusionistengroep Magic Unlimited doet de kijker versteld staan met een selectie van de meest sensationele illusies uit hun repertoire. Oscar, Renzo en Mara Kazàn weten het publiek als geen ander te betoveren met wonderlijke acts op prachtige muziek. MAX-presentator Sybrand Niessen maakt zijn debuut in een van deze magische acts. Tussendoor zorgt Hans’ jongste zoon, komediant Steven Kazàn, op de meest onverwachte manieren voor humoristische momenten in dit familiespektakel.

Tijd voor MAX Oudejaarsshow – 31 december, 18.10 uur, NPO 1
In een extra feestelijke uitzending blikken Sybrand en Martine samen met een aantal bijzondere gasten terug op het voorbije jaar én nemen natuurlijk vast een voorschot op wat er allemaal in 2018 staat te gebeuren. Met een selectie aan favorieten momenten, een spetterend optreden en bijzondere gasten! Jan Smit, Lilianne Ploumen, Gregory Sedoc en André van Duin hebben alle vier een bijzonder jaar achter de rug. Bij Tijd voor MAX vertellen zij over de gebeurtenissen in hun levens. Natuurlijk is de oudejaarsshow niet compleet zonder muziek: de Haagse band The Clarks komt de studio op stelten zetten. Voor de speciale gelegenheid zijn ook alle vaste deskundigen van Tijd voor MAX present, zoals Janny van der Heijden, Hans Spitsbaard, huisarts Ted van Essen en boswachter André Donker. Inzakken is er niet bij: de Tijd voor MAX Oudejaarsshow belooft weer één groot feest te worden.

Klucht: Harrie en Twee Meesters – 31 december om 17.25 uur op NPO 2
Als Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) zich laat overhalen om zich voor te doen als de aanstaande echtgenoot van een jong meisje, wordt hij in een draaimolen geslingerd van onbetaalbaar grappige verwikkelingen. Zo is hij Harrie de herbergier, Koenraad de broer en HuuHuu de zus. In Harrie en Twee Meesters sleurt Jon van Eerd op zijn eigen unieke manier het publiek mee in een dolkomische wervelwind van gierende intriges en jolige misverstanden. En dat alles ondergedompeld in de omgeving van een herberg waar de pot altijd boven het vuur hangt en het bier rijkelijk vloeit.

Joanna Lumley’s India – 2, 3 en 4 januari om 19.25 uur op NPO 2
Van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 januari zendt MAX om 19.25 uur op NPO 2 de documentairereeks Joanna Lumley’s India uit. De voormalig Absolutely Fabulous-ster gaat in deze serie terug naar haar oorsprong, het land waar ze werd geboren: India. Jarenlang was India de thuisbasis van haar familie. Joanna ontdekt een land vol schoonheid en diversiteit én raakt ontroerd door de warmte van de mensen die haar verwelkomen.

De feestdagen met MAX
Van 17 december tot en met 5 januari

www.pers.omroepmax.nl | www.maxvandaag.nl