Hilversum,
09
december
2021
|
09:12
Europe/Amsterdam

Bekijk de eerste beelden van Scrooge Live vanuit Leeuwarden!

Zaterdag 18 december

Omroep MAX heeft zojuist de eerste unieke repetitiebeelden van Scrooge Live vanuit Leeuwarden gedeeld! Die laten zien dat het een spectaculaire tweede editie belooft te worden. Tijdens de uitzending op 18 december brengt een verrassende cast - met onder anderen Jeroen van Koningsbrugge, Joep van Deudekom, Karin Bloemen en Tygo Gernandt - live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge op geheel eigen wijze tot leven. Een unieke televisie-uitzending waarmee aandacht voor kinderarmoede in Nederland wordt gevraagd. Scrooge Live, vanuit Leeuwarden, is zaterdagavond 18 december te zien bij MAX op NPO 1.

Het iconische verhaal over Ebenezer Scrooge is in binnen- en buitenland al vele malen verteld. Dit jaar wordt Scrooge opnieuw, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live wordt volledig in kerstsfeer en tegen het prachtige decor van Leeuwarden opgevoerd. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld met nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Scrooge Live ziet eruit als een muzikale speelfilm, met een eigentijdse twist herschreven door cabaretier, acteur en schrijver Kasper van Kooten. In de editie van 2020 vertolkte hij de rol van Bob Cratchit.

De repetities voor Scrooge Live zijn in volle gang. Op basis van het beschikbare beeldmateriaal is deze promo gemaakt. Een uniek voorproefje van wat ons op 18 december te wachten staat.

Jeroen van Koningsbrugge vertolkt dit jaar de rol van Scrooge, Joep van Deudekom is de verteller. Tygo Gernandt is zaterdagavond 18 december te zien als Jacob Marley, Sergio Romero IJssel als Bob Cratchit, Esmée van Kampen als Frederique Holywell, Ferdi Stofmeel als Hugo - de man van Frederique Holywell, Jouman Fattal als geest van het verleden, Karin Bloemen als geest van het heden, Gerard Cox en Joke Bruijs als illuster collectantenduo en Syb van der Ploeg als schoolmeester. Net als vorig jaar is Carrie ten Napel te zien als verslaggever. De regie is in handen van niemand minder dan David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende Friese zangeres Elske DeWall is de frontvrouw van een uniek koor met carol singers.

De boodschap van Scrooge Live is nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om zoveel mogelijk geld op te halen, om deze kinderen aan nieuwe kleding te helpen.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Scrooge Live
Zaterdag 18 december
Om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #ScroogeLive