Hilversum,
12
mei
2017
|
11:35
Europe/Amsterdam

Bed & Breakfast: informatie aflevering 1 t/m 6

Vanaf zondag 14 mei

MAX zendt vanaf zondag 14 mei om 22.00 uur op NPO 1 een gloednieuw seizoen van Bed & Breakfast uit! Anders dan andere jaren, toen Bed & Breakfast altijd op vrijdagavond te zien was, wordt het programma dit jaar primetime op de zondagavond uitgezonden. Hier volgt de afleveringsinformatie van het nieuwe seizoen. Let op: vanaf aflevering 2 (21 mei) start Bed & Breakfast om 21.20 uur.

Aflevering 1: zondag 14 mei om 22:00 uur NPO 1
In Bed & Breakfast testen drie b&b-eigenaren elkaars onderneming. In deze eerste aflevering van het seizoen logeren de b&b-houders in Drenthe, in een b&b met kamers in het woonhuis en huisjes in de tuin. Na een bezoek aan een natuurgebied met bewegende grond, dat nogal wat hilariteit veroorzaakt onder de gasten, reist het gezelschap door naar Overijssel. Hier bekwamen de b&b-collega’s zich in het ‘stipwerk’. De gasten eindigen deze aflevering in Gelderland, waar ze slapen tussen de verzamelingen van de eigenaresse.

Aflevering 2: zondag 21 mei om 21:20 uur NPO 1
In deze aflevering van Bed & Breakfast gaan de b&b-eigenaren voor het eerst sinds het bestaan van dit programma, over de grens. De logeerpartij begint deze week nog wel binnen de landsgrenzen, in Noord-Brabant, waar wordt geslapen in een oude leerlooierij. Daarna trekken de b&b-houders naar het zuiden om eerst Nederlandse wijnen te proeven en vervolgens in de binnenstad van Maastricht te overnachten. Voor de laatste logeerlocatie gaat het gezelschap de grens over om in Antwerpen een Vlaams ‘b&b-sprookje’ te beleven.

Aflevering 3: zondag 28 mei om 21:20 uur NPO 1
In deze aflevering slapen de b&b-houders in een oude pastorie in Friesland, daarna belanden ze in Drenthe, bij een plek met historie: verpauperde gezinnen uit de grote steden werden in dit gebied vroeger een nieuw bestaan geboden. In diezelfde provincie trekken de b&b-houders voor hun laatste logeerpartij het bos in, om te overnachten in een Mongoolse ‘yurt’.

Aflevering 4: zondag 4 juni om 21:20 uur NPO 1
Deze week slapen de b&b-houders in Zuid-Holland en kijken ze hun ogen uit in het museum dat grenst aan de b&b. Van daaruit gaan ze naar een ander b&b in Zuid-Holland, waar het een zoete inval is. Bij de laatste b&b, in Noord-Brabant, lassen de b&b-collega’s eigenhandig een kunstwerk in elkaar en slapen ze in bijzondere ruimtes.

Aflevering 5: zondag 11 juni om 21:20 uur NPO 1
Deze week wordt er gelogeerd in een voormalige burgemeesterswoning in Noord-Holland. In diezelfde provincie moeten de b&b-houders eerst een scheepje in een fles zien te krijgen voor ze van hun nachtrust kunnen genieten. De aflevering wordt afgesloten in een b&b in een eeuwenoud pand, waar vroeger werd getrouwd en zelfs recht werd gesproken, in Zuid-Holland.

Aflevering 6: zondag 18 juni om 21:20 uur NPO 1
In deze aflevering wordt er gelogeerd in drie verschillende provincies. Eerst verblijven de gasten in Gelderland, waar ze les krijgen in het mennen van paarden, maar waar ze ook kippen moeten tellen. Dan reizen ze door naar Noord-Brabant, waar ze in de middag creatief aan de slag gaan. De gasten eindigen in Limburg en genieten daar van de natuur in een bijzonder en beverrijk gebied.

Bed & Breakfast
Zondag 14 mei om 22.00 uur op NPO 1
Vanaf 21 mei iedere zondag om 21.20 uur op NPO 1

www.maxvandaag.nl | #benb | @bnbMAX