Hilversum,
28
april
2022
|
11:31
Europe/Amsterdam

Bed & Breakfast bij MAX

Vanaf vrijdag 8 april zendt MAX een gloednieuw seizoen van Bed & Breakfast uit! In het programma testen bed & breakfast-eigenaren elkaars onderneming. Ze logeren bij elkaar en bepalen zelf wat ze hun verblijf waard vinden. Bed & Breakfast is vanaf vrijdag 8 april wekelijks te zien om 20.30 uur op NPO 1.

Per aflevering logeren drie stellen een nachtje in elkaars bed & breakfast. De b&b-eigenaren proberen hun gasten zo goed mogelijk in de watten te leggen, terwijl de gasten hun verblijf aan een grondig onderzoek onderwerpen. Na een leuk uitje en een nacht in andermans bed & breakfast, bepalen de gasten wat zij hun bezoek waard vinden.

Vrijdag 8 april, 20.30 uur  bij MAX op NPO 1
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Bed & Breakfast beginnen we bij Reinie en Jos in Noord-Brabant. Dit stel is ontzettend trots op hun b&b en misschien nog wel meer op al hun dieren. Vooral alpaca’s Manco en Macho hebben een hoge aaifactor. Een wandeling door de regen moet voortijdig worden afgebroken. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Sylvia en Willar in Zuid-Holland. Ook hier een dierenthema: namelijk koeien. Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Roelof en Theo in een Zuid-Hollandse badplaats. Zij hebben een uniek pand midden tussen de jaren 80-hoogbouw.

Vrijdag 15 april, 20.30 uur bij MAX op NPO 1
We maken kennis met stuk voor stuk hele bijzondere onderkomens. Els en Lodovic runnen hun b&b in een prachtig pand in de provincie Gelderland. Hun gasten krijgen een warm onthaal en in het hart van de woning is het altijd gezellig. Daarna mogen de gasten logeren bij Vincent en zijn bonusdochter Zoë in Brabant. Hun verblijf ligt op het water. Zij runnen twee boten waar je met z’n tweeën in kan logeren. Resi en Matthias sluiten deze aflevering af. Zij hebben een kasteel in hun achtertuin liggen waar zij een bed & breakfast runnen. Tijdens het uitje probeert het stel de deelnemers onder te dompelen in kasteelsfeer.

Vrijdag 22 april, 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Miriam en Robin runnen pas net hun bed & breakfast in een Brabants dorpje. De gasten die zij deze aflevering ontvangen zijn dus ook nog een beetje proefkonijn. Miriam en Robin hopen op wat goede tips van hun collega’s. Daarna mogen Belma en Joost de gasten ontvangen in hun monumentale pand in een piepklein dorpje in Zuid-Holland. Belma is dol op koken en Joost op zijn dorpje en dat zie je terug in hun uitje. Gwen en Yvo mogen hun trots als laatste showen. Zij hebben in hun enorme tuin in Gelderland twee gezellige verblijven gemaakt. Hun uitje gaat op de fiets naar de uiterwaarden, waar wel een hele bijzondere ontmoeting plaats vindt met de wilde paardenfamilie die daar rond loopt.

Vrijdag 29 april, 20.30 uur bij MAX op NPO 1
In Flevoland runnen Dinie en Ton hun bed & breakfast. Even leek het er op of ze buiten de polder hun b&bB zouden starten, maar gelukkig vonden ze een boerderij vlakbij de plek waar ze woonden. Na een flinke verbouwing ziet het er tiptop uit. Dan is het de beurt aan Alea en Tim. Zij huren de voormalige directeurswoning van de gevangenis in Drenthe. Een prachtig pand dat Alea en Tim helemaal naar eigen smaak hebben kunnen inrichten. De aflevering wordt afgesloten door Jenny en Fokke uit Friesland. In het geboortehuis van Fokke runt het stel hun b&b. Nu de kinderen allemaal zijn uitgevlogen, is er plek zat.

Vrijdag 6 mei, 20.30 uur bij MAX op NPO 1
In deze aflevering doen we maar liefst drie provincies aan. In Friesland trappen we deze aflevering van Bed & Breakfast af. Wilma en Geert hebben drie jaar geleden een kerkgebouw gekocht, waar ze nu een b&b in runnen. Als uitje neemt het stel hun gasten mee naar een museum waar ze terug in de tijd duiken. Dan mogen de gasten aanschuiven bij Eliane en Niels in de provincie Groningen. Zij verhuren behalve een kamer ook een pipowagen. Moeder Ingrid en dochter Annemarie sluiten af in Drenthe. Behalve een b&b runnen de twee ook nog een paardenfokkerij, waar de gasten worden rondgeleid.

Vrijdag 13 mei, 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Anita en Marcel hebben boven op zolder twee b&b-kamers gemaakt, nu de kinderen het huis uit zijn. In het Noord-Hollandse dorp  runt vooral Anita de kamers en Marcel helpt haar. Het uitje gaat naar de Grote Kerk in Alkmaar waar het gezelschap een huiveringwekkende rondleiding krijgt. Mathijs en Linda zijn nog niet zo lang samen, maar wel dolverliefd. En ook op hun prachtige plek in Friesland. Een klein kapelletje en een boomhut fungeren daar als b&b. Jeannette en Rob mogen tenslotte hun net geopende onderneming aan de gasten laten zien. Zij zijn vooral heel erg trots op hun eigenhandig aangelegde tuin met sprookjesbos en waterpartijen.

Vrijdag 20 mei, 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Deze laatste aflevering van Bed & Breakfast neemt ons mee naar Limburg. In het noorden van trappen we af. Bij Jolanda en Aad kun je terecht voor luxe kamer en basis kamers. Dat is precies wat de collega’s ook ervaren. Het ene stel logeert in de blokhut en moet even op pad voor het sanitair, het andere stel logeert in de luxe kamer met twee grote bedstedes. Bij vader John en dochter Maaike is juist een stadse villa het decor. En door ’t mooie weer kan er ook nog gezwommen worden in het zwembad in de tuin. Nicole en Ron nemen de gasten zelfs mee naar ’t buitenland. Net over de grens bij Maastricht in België runnen zij met verve hun bed &breakfast. Op de fiets mogen de gasten meedoen aan een wijnproeverij.

Bed & Breakfast (7 afleveringen)
Vanaf vrijdag 8 april
Om 20.30 uur op NPO 1

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

@bnbMAX | #BenB | Instagram.com/OmroepMAX_ | Facebook.com/OmroepMAX