Hilversum,
12
augustus
2016
|
17:06
Europe/Amsterdam

Bas van de Goor, Thomas Waanders en Bob Fosko te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf 13 augustus

Vanaf zaterdag 13 augustus tot en met vrijdag 19 augustus zijn er weer leuke en boeiende gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Bas van de Goor, Thomas Waanders en Bob Fosko zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend - Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 13 augustus is oud-volleyballer Bas van de Goor te gast in Wekker-Wakker-Weekend. Van de Goor heeft zestien jaar gevolleybald, deed twee keer mee aan de Olympische Spelen en won in een zinderende finale goud op de Spelen van Atlanta in 1996. Tegenwoordig is Van de Goor directeur van de Bas van de Goor Foundation en zet hij zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren, door middel van sport en beweging. Jan Rietman praat met hem over de Spelen in Rio de Janeiro, zijn eigen Olympische ervaringen en een
leven met diabetes.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5De komende twee weken wordt TinekeShow gepresenteerd door Jan Rietman.
Maandag 15 augustus is Marcel Troost te gast. Hij bezit vier draaiorgels die hij deels zelf heeft gebouwd. Ooit deed hij mee aan het tv-programma Wedden dat...? van wijlen Jos Brink. Troost moest geblinddoekt draaiorgels herkennen. Ook maakte hij een draaiorgelprogramma op de lokale radio.

Dinsdag 16 augustus neemt Jan het winterse zomerweer door met Ben Lankamp, meteoroloog van Weerplaza. Het zonnige vakantieweer is immers een beetje in het water gevallen in ons koude kikkerlandje. Waar komt dat door? Wat staat ons verder nog te wachten? En hoe ziet een werkdag van een meteoroloog er eigenlijk uit?

Woensdag 17 augustus is sportpsycholoog Thomas Waanders te gast. De afgelopen jaren onderzocht hij de prestaties van gouden Olympische medaillewinnaars en wereldkampioenen. Hij sprak onder meer met Pieter van den Hoogenband, Marianne Vos, Ireen Wüst en Lornah Kiplagat. Hoe lukt het die kampioenen om door te gaan, als hun lichaam hen smeekt te stoppen? Hoe kun je je grenzen verleggen? Samen met Rick Lahaye schreef hij het boek Grenzen verleggen. Thomas geeft de geheimen prijs.

Vrijdag 19 augustus is muzikant, zanger en acteur Bob Fosko te gast. Samen met andere muzikanten doet hij mee aan de Marathon van het Levenslied op 20 en 21 augustus in Amsterdam. Bob Fosko groeide op met zielige liedjes en toen hij zeven jaar was moest en zou hij accordeon spelen. En dat doet hij nog steeds. Hij komt erover vertellen bij Jan!

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Aan het begin van de week schuift in Tijd voor MAX Radio oudhistoricus Fik Meijer aan. Hij komt praten over de oorsprong van de Olympische Spelen.

Later in de week is Substituut Nationale Ombudsman Joyce Sylvester te gast in de studio. Ze praat onder andere over de dit jaar verkregen functie als Ombudsman en het Festival Oude Muziek Utrecht.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/wekkerwakker

www.facebook.com/tijdvoormaxradio

www.omroepmax.nl

www.facebook.com/Tinekeshow