Hilversum,
15
januari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bartho Braat, Mariska van Kolck en Boris Dittrich te gast bij MAX op NPO Radio 5

Bartho Braat, Mariska van Kolck en Boris Dittrich te gast bij MAX op NPO Radio 5

Hilversum, 15 januari 2016 – De MAX-programma’s Wekker-Wakker(-Weekend)!, TinekeShow en Tijd voor MAX Radio ontvangen komende week op NPO Radio 5 weer uiteenlopende gasten, zoals acteur Bartho Braat en musicalster Mariska van Kolck.

Jan Rietman ontvangt zaterdag 16 januari in Wekker-Wakker-Weekend! acteur Bartho Braat. Deze week werd bekend dat hij deze week na 25 jaar voor het laatst te zien is als ‘Jef Alberts’ in Goede Tijden, Slechte Tijden. Het einde van dit tijdperk betekent ook nieuwe kansen, want hij gaat weer het theater in. Met Jan Rietman praat hij ook over zijn muzikale voorkeuren.

Zwanny Visser-Zandt moest haar dochter hardop horen zeggen wat ze al jaren soms dacht: is tantje Martje niet je moeder? Ze is maandag 18 januari te gast om te vertellen over het boek dat ze over deze ervaring schreef, in TinekeShow.

Op dinsdag 19 januari komt Mariska van Kolck langs bij in TinekeShow. Met Tineke de Nooij praat ze over de nieuwe musical Nonsens waar ze vanaf komende week in te zien is. Diezelfde dag komt voormalig NCRV-presentator Klaas Drupsteen op bezoek bij Tijd voor MAX Radio, om te praten over zijn nieuwe werk: wijnhandelaar in Culemborg.

Woensdag 20 januari is Boris Dittrich te gast in Tijd voor MAX Radio. De voormalig D66-politicus en mensenrechtenactivist komt onder andere vertellen over zijn nieuwe boek: W.O.L.F., een thriller.

Op donderdag 21 januari is Koos van Dijk te gast bij Tineke. De oud-manager van Herman Brood wordt door de makers van het VARA-programma RamBam beschuldigd van sjoemelen met echtheidscertificaten van Brood-schilderijen.

Op vrijdag 22 januari schuift in Wekker-Wakker! Jos de Blok aan bij Manuëla Kemp en Henk Mouwe. In 2006 stichtte hij thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Een organisatie zonder managers die al vijf keer uitgeroepen is tot beste werkgever van Nederland. De Blok is nu bezig met het oprichten van een eigen zorgverzekering. Later die dag komt dichter en filosoof Mathijs Gomperts langs in Tijd voor MAX Radio. Hij komt met een nieuwe dichtbundel, genaamd ‘Zes’, die gaat over herinneringen ‘zoals ze zich ophouden in ieders geheugen.’

Wekker-Wakker! 
Maandag t/m zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5. Presentatie: Henk Mouwe, Manuëla Kemp en op zaterdag met Jan Rietman (Wekker-Wakker-Weekend!).

TinekeShow 
Maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5. Presentatie: Tineke de Nooij.

Tijd voor MAX Radio 
Maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5. Presentatie: Elles de Bruin, Margreet Reijntjes en Henkjan Smits.

Ron’s RadioShow 
Zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5 Presentatie: Ron Brandsteder.

Over MAX op NPO Radio 5 Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+). www.maxvandaag.nl