Hilversum,
18
september
2022
|
19:11
Europe/Amsterdam

Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem lezen Nationale Voorleeslunchverhalen voor bij MAX

Op Nationale Ouderendag zendt MAX maar liefst drie Nationale Voorleeslunchverhalen uit. Dit jaar zijn Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem in de pen geklommen om de verhalen van 2022 te schrijven en voor te lezen. De verhalen worden om respectievelijk 11.35, 12.20 en 13.20 uur uitgezonden bij MAX op NPO 1. 

Het is de tiende editie van de Nationale Voorleeslunch. Ter gelegenheid van dit jubileum schrijven maar liefst drie auteurs dit jaar een speciaal Voorleeslunchverhaal; Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem. Deze gloednieuwe verhalen worden door de schrijvers zelf voorgelezen op Nationale Ouderendag. Op 7 oktober lezen bekende en onbekende Nederlanders ouderen voor in bibliotheken en zorginstellingen. Door de verhalen op televisie uit te zenden, kunnen ook ouderen die aan huis gebonden zijn meegenieten. 

Met het organiseren van de Nationale Voorleeslunch wil de Leescoalitie zoveel mogelijk ouderen laten genieten van mooie verhalen. Ze geven ontspanning en vaak aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Over de auteurs
Bart Chabot (1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Hij schreef onder meer een vierdelige biografie over Herman Brood en stond in 1989 voor het eerst in het theater met Remco Campert en Jan Mulder. In 2021 verscheen Hartritme, het vervolg op Mijn vaders hand. Kader Abdolah (1954) is een Perzisch-Nederlandse schrijver en columnist. Hij publiceerde een reeks romans en verhalenbundels, die in dertig landen zijn uitgegeven. Zijn bekendste boeken zijn Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De boodschapper en De Koran (2008). Marion Bloem is schrijver, filmmaker en beeldend kunstenaar. In 1983 brak zij door met haar romandebuut Geen gewoon Indisch meisje en de documentaire Het land van mijn ouders. Bloem ontving voor haar werk verscheidene bekroningen.

Podcast
De verhalen verschijnen vanaf vrijdag 7 oktober ook als podcast. Deze is te beluisteren via alle podcastapps en MAXVandaag.nl/podcast

Nationale Voorleeslunch met Bart Chabot
Vrijdag 7 oktober 
Om 11.35 uur bij MAX op NPO 1

Nationale Voorleeslunch met Kader Abdolah
Vrijdag 7 oktober
Om 12.20 uur bij MAX op NPO 1

Nationale Voorleeslunch met Marion Bloem
Vrijdag 7 oktober
Om 13.20 uur bij MAX op NPO 1

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX