Hilversum,
01
april
2016
|
17:13
Europe/Amsterdam

Barbara de Loor, Wolter Kroes en Anniko van Santen te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 april

Van zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 april komen er boeiende gasten langs bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5, waaronder Barbara de Loor, Wolter Kroes en Anniko van Santen.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman ontvangt zaterdag in Wekker-Wakker-Weekend! oud-langebaanschaatser Barbara de Loor. Op haar achttiende begon De Loor als profschaatser en behoorde vanaf dat moment tot de internationale schaatstop. De Loor komt praten over schaatsen, hoogtepunten en dieptepunten in haar topsportcarrière en het leven na het schaatsen.

De Smits Show – Zaterdag 2, 9, 16 en 23 april van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Bij afwezigheid van Ron Brandsteder neemt Henkjan Smits het over met De Smits Show. Ook tijdens deze show wordt De Cover Quiz gespeeld, waarin herkomst en hertalingen van legendarische platen centraal staan. Ook is er een gloednieuwe quiz (met een knipoog naar Ron Brandsteder): De Showbizz Quiz, omdat Ron er toch niet is. Hierin wordt de kennis over de “glitter & glamour” en de “rich & famous” van vroeger en nu getest.

De TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag is Thijs Boers te gast, hij is conservator van het Cromhouthuis. Het Cromhouthuis vertelt een bijzonder verhaal over één van de allerrijkste en machtigste families van Amsterdam in de 17e en 18e eeuw. De familie Cromhout was onder meer verantwoordelijk voor de uitbreiding van de grachtengordel.

Dinsdag komt Wolter Kroes langs in de studio om zijn nieuwe single Wij Gaan Nergens Meer Heen aan Tineke te laten horen.

Woensdag is Robert Jan Stips de gesprekspartner van Tineke. Hij maakte jarenlang furore als toetsenist van o.a. The Golden Earring. Hij begon zijn carrière eind jaren ‘60 met SUPERSISTER. Van deze band speelde Robert Jan in het Beauforthuis in Austerlitz integraal de eerste drie LP’s op drie vleugels. Dit unieke concert is nu uitgebracht op cd en dvd.

Vrijdag is Anniko van Santen te gast bij Tineke. De tv-presentatrice is alweer tien jaar het gezicht van het tv-programma Opsporing Verzocht.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 4 april is regisseur Wilfried Koomen te gast bij Tijd voor MAX Radio. Wilfried maakte de aangrijpende documentaire Het drama van Alphen, 5 jaar later. De documentaire gaat over de schietpartij in Alphen aan de Rijn. Hebben de nabestaanden, slachtoffers en ooggetuigen de beloofde hulp gekregen?

Bastiaan Everink is dinsdag te gast. Bastiaan werd als militair uitgezonden naar Irak. Na het horen van de opera Parsifal van Richard Wagner, gooit hij het roer om en gaat klassieke zang studeren. Over deze opmerkelijke carrièreswitch schreef Joost Galema het boek Strijdtoneel. Een elitesoldaat die operazanger wordt.

In Tijd voor MAX Radio is woensdag fotograaf Vincent Mentzel te gast. Zijn expositie Koninklijke foto’s is nu te zien op Paleis Het Loo. Vincent mocht dichtbij de koninklijke familie werken, waardoor er unieke foto’s ontstonden.

Vrijdag is Rop Zoutberg te gast. Rop is NOS-correspondent in Spanje en Portugal en schrijver van het boek De race naar het noorden, een boek over problemen in Europa en hoe Europa daarmee omgaat.

Wekker-Wakker! - Elke maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker! is komende woensdag de secretaris-directeur van de Kiesraad Melle Bakker te gast. Bakker komt praten over het Oekraïne-referendum en gaat ons uitleggen waarom er altijd op een woensdag gestemd wordt. Daarnaast in deze uitzending ook het Muzikale referendum. In dit referendum krijgt de luisteraar twee opties te horen en kan dan stemmen welke plaat er gedraaid gaat worden. Verder natuurlijk de vaste rubrieken en iedere dag actueel!

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, De TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio