Hilversum,
18
maart
2016
|
16:12
Europe/Amsterdam

Barbara Barend, Rudy Bennett en Jan Terlouw te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 19 maart tot en met vrijdag 25 maart

Van zaterdag 19 maart tot en met vrijdag 25 maart is het volle bak bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Het is de Week van de jaren ‘60 en bij MAX komen boeiende gasten langs, waaronder Barbara Barend, Rudy Bennett en Jan Terlouw.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 19 maart ontvangt Jan Rietman muziekjournalist Jan-Maarten de Winter. De oud-hoofdredacteur van muziekblad Oor maakte de roerige jaren '60 van dichtbij mee. Hij bezocht destijds concerten van Johnny Hallyday en stond hij zelfs vooraan bij het concert van The Beatles in 1964. Hij kent als geen ander de muziek én de muziekbladen van de jaren ‘60.

De RietmanShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag is oud-toptennisser Paul Haarhuis te gast bij Jan. In 2014 volgde hij Manon Bollegraf op als captain van het Nederlandse Fed Cup-team. Dit team leidde hij in vijftien maanden tijd van de regionale zone naar de wereldgroep.

Op dinsdag komt Barbara Barend naar De RietmanShow. De dochter van Frits Barend is als sportjournaliste druk in de weer met haar tijdschrift Helden. Barbara was samen met haar gezin op wereldreis. Wat voor inzichten heeft dit haar gegeven?

Op woensdag duikt De RietmanShow de jaren ‘60 in met de muzikale tweelingbroers Jan en Henk Versteegen van de legendarische The Shoes. De band uit Zoeterwoude was bijzonder succesvol in de jaren ‘60.

Op donderdag is zanger, muzikant en tekstschrijver Polle Eduard te gast. Eduard ging in 1965 als zestienjarige bij de band Tee Set spelen. Na Tee Set richtte Eduard met Hans van Eijck de groep After Tea op.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Tijd voor MAX Radio begint maandag met Rudy Bennett, hij was leadzanger van The Motions en staat nu in de theatervoorstelling Pioniers van de Nederpop.

Dinsdag 22 maart komt Jan Terlouw langs bij Tijd voor MAX Radio. Terlouw is schrijver en voormalig politicus voor D66, de partij die dit jaar 50 jaar bestaat.

Woensdag is Sjoukje Dijkstra te gast bij Tijd voor MAX Radio. Dijkstra behoorde in de jaren ‘60 tot de wereldtop van het kunstrijden op schaatsen. Zij werd driemaal Wereldkampioen: in 1962, 1963 en 1964. Vanaf 1960 werd zij vijfmaal op rij Europees Kampioen.

Donderdag 24 maart komt Sjouk Hoitsma langs in de studio van Tijd voor MAX Radio. Hoitsma is conservator van het Museum Rotterdam. Hoitsma praat over mode in de jaren ‘60 en de invloed van maatschappelijke invloeden op wat iedereen toen droeg.

Vrijdag is Wim Daniëls te gast. Deze schrijver en taalkundige vertelt welke woorden typisch jaren ‘60 zijn en hoe deze onze taal daarmee hebben verrijkt.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, De RietmanShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio