Hilversum,
24
mei
2022
|
09:30
Europe/Amsterdam

Bakfans opgelet: The Great British Bake Off van start bij MAX

Vanaf donderdag 2 juni

MAX zendt het twaalfde seizoen van The Great British Bake Off uit. Twaalf nieuwe enthousiaste amateurbakkers betreden de Great British Bake Off-bubbel en wagen zich, onder leiding van Noel Fielding en Matt Lucas, aan dertig gloednieuwe opdrachten. Het nieuwe seizoen is vanaf donderdag 2 juni rond 21.15 uur te zien bij MAX op NPO 1. 

De populaire Britse tv-serie is terug met een nieuwe lading amateurbakkers, die elke week racen tegen de klok om een signatuuropdracht, een technische opdracht en een spektakelstuk te creëren. Allemaal proberen ze juryleden Paul Hollywood en Prue Leith te imponeren met hun vaardigheden en creativiteit. Maar kunnen ze omgaan met de druk? De gevatte presentatoren Matt Lucas en Noel Fielding helpen om de druk van de ketel te halen. 

Aflevering 1: Taartweek
The Great British Bake Off begint met de taartweek. Bij hun eerste kans om indruk te maken op de jury moeten de bakkers twaalf perfecte mini-cakerollen maken. Het soort biscuit, de smaken en de vulling mogen ze zelf bepalen. Voor de technische opdracht: een echte klassieker voor bij de thee, maken ze moutbrood met zelfgemaakte boter. Tot slot het spektakelstuk: een indrukwekkende illusietaart die lijkt te zweven. Het moet lijken alsof de verticaal opgebouwde taarten de wetten van de zwaartekracht trotseren met decoraties die staan voor een dierbare herinnering.

De afleveringsinformatie van de overige afleveringen is te raadplegen op onze perssite.

The Great British Bake Off – Seizoen 12 (10 afleveringen)
Vanaf 2 juni rond 21.15 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Noel Fielding en Matt Lucas
Jury: Paul Hollywood en Prue Leith

MAX-programma's terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Instagram.com/HeelHollandBaktFacebook.com/HeelHollandBakt | Twitter.com/HeelHollandBakt | #HHB