Hilversum,
28
juli
2017
|
10:47
Europe/Amsterdam

Baardmannetjes: informatie aflevering 3 tot en met 6

Vrijdag 4, 11 en 18 augustus en vrijdag 1 september

Op vrijdag 4, 11 en 18 augustus en vrijdag 1 september om 21.15 uur zendt MAX nieuwe afleveringen uit het derde seizoen van Baardmannetjes uit op NPO 2. Nico de Haan en Hans Dorrestijn gaan dit seizoen op diervriendelijke vogeljacht in en bij de stad. Tijdens hun zoektocht naar bijzondere vogels nemen ze kijkers mee naar het stadscentrum, -park en een nabijgelegen natuurgebied.

Aflevering 3: Groningen – vrijdag 4 augustus om 21.15 uur op NPO 2
De derde binnenlandse city trip brengt Hans en Nico naar Groningen. Hans is druk op zoek naar zijn wensvogel, de geoorde fuut, waarbij Nico hem ondertussen verblijdt met allerlei interessante weetjes over deze bijzondere watervogel. Tot slot krijgt Nico een verrassing van zijn lievelingsvogel - de gaai - die hem nog lang zal bijblijven.

Aflevering 4: Utrecht – vrijdag 11 augustus om 21.15 uur op NPO 2
Deze week strijken Hans en Nico neer in de stad Utrecht. De beide heren bezoeken indrukwekkende natuurgebieden in en rondom de stad, waar Hans hoopt op de vondst van een matkopmees. Als het duo denkt alles gezien te hebben, treffen zij nóg een vogel aan. Een vogel die de Baardmannetjes hier nooit hadden verwacht...

Aflevering 5: ’s Hertogenbosch – vrijdag 18 augustus om 21.15 uur op NPO 2
De vijfde binnenlandse city trip brengt Hans en Nico naar ’s Hertogenbosch. De zwaluwen zijn aan het nestelen en dat ontgaat de heren niet. Zowel nesten van huiszwaluwen als van boerenzwaluwen worden door het duo gespot. Even later stuit Hans op een nest van een kievit dat in gevaar is door een groep paarden. Lukt het Hans het nest te redden?

Aflevering 6: ’s Rotterdam – vrijdag 1 september om 21.15 uur op NPO 2
In de laatste aflevering van het seizoen bezoekt het duo Rotterdam. Nico spot een zeldzaam familielid van de reiger: het woudaapje. Echter valt volgens Hans over de naam van het beestje nog te twisten. Hans heeft het baardmannetje tot zijn wensvogel benoemd. Ondanks dat hij het dit vogeltje wat narcistisch vindt, wil hij het toch nog graag eens zien.

Spot de Baardmannetjes!
Waar zijn Hans en Nico nu weer neergestreken? Op MAX Vandaag kunnen kijkers de route van de heren volgen, om zo misschien zelf wel achter de vogels aan te gaan.

Baardmannetjes in vogelvlucht
'Baardmannetjes' Hans en Nico zijn een bijzonder duo. Nico weet alles van de natuur, Hans weet meer van tekst en humor. Maar ze delen een passie voor flora en fauna en hebben elkaar daarin gevonden. Het programma is een mix van informatie over de natuur, gedichten, de verhalen die daarmee te maken hebben én veel humor.

Baardmannetjes
Iedere vrijdag rond 21.15 uur op NPO 2
Geen uitzending op 25 augustus

www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/baardmannetjes | #Baardmannetjes