Hilversum,
17
juni
2016
|
10:25
Europe/Amsterdam

Baardmannetjes: informatie aflevering 1 t/m 3

Donderdag 21 & 28 juli en 4 augustus

Deze zomer vormen cabaretier Hans Dorrestijn en vogelkenner Nico de Haan opnieuw een bijzonder duo voor het derde seizoen Baardmannetjes van MAX! De nieuwe afleveringen zijn vanaf donderdag 21 juli om 21.15 uur bij MAX te zien op NPO 2.

De heren trekken elke week samen een natuurgebied in om vogels te spotten. Nico kent de gebieden als zijn broekzak en vertelt over de aanwezige flora en fauna. Hans laat zich graag verrassen en heeft elke week een nieuwe wensvogel die hij hoopt te zien.

Aflevering 1 Leuvenumse Bossen - donderdag 21 juli om 21.15 uur op NPO 2
In de eerste aflevering bezoeken onze Baardmannetjes de Leuvenumse Bossen; een perfect gebied om de middelste bonte specht tegen te komen. Althans, dat is de bedoeling van Hans. Maar één van zijn zeshonderd andere lievelingsvogels is natuurlijk ook goed.

Aflevering 2 Wormer- en Jisperveld - donderdag 28 juli om 21.15 uur op NPO 2
Het waterrijke veenweidegebied Wormer- en Jisperveld staat centraal in de tweede aflevering van Baardmannetjes. Hans hoopt hier, ondanks het zonnige weer, de sneeuwgans tegen te komen. Heeft hij geluk?

Aflevering 3 Ooijpolder - donderdag 4 augustus om 21.15 uur op NPO 2
Deze week zijn onze Baardmannetjes te vinden in de Ooijpolder bij Nijmegen. In dit prachtige gebied gaan ze op geheel eigen wijze het water op. De zwarte stern speelt een belangrijke rol in deze aflevering, maar niet als wensvogel van Hans. Gelukkig heeft Hans genoeg lievelingsvogels, daar gaan ze er vast één van zien.

Over Baardmannetjes
Baardmannetjes Hans en Nico zijn een bijzonder duo. Nico weet alles van de natuur, Hans weet meer van tekst en humor. Maar ze delen een passie voor de natuur en hebben elkaar daarin gevonden. Het programma is een mix van informatie over de natuur, gedichten, de verhalen die daarmee te maken hebben én veel humor.

Exclusief voor MAX Vandaag leest Hans Dorrestijn iedere week een gedicht voor. Deze vindt u op de dag van de uitzending op MAX Vandaag.

Baardmannetjes
Donderdag 21 & 28 juli en 4 augustus
Elke week om 21.15 uur op NPO 2
Presentatie: Hans Dorrestijn en Nico de Haan
www.facebook.com/baardmannetjes
#Baardmannetjes