Hilversum,
31
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Baardmannetjes afleveringsinfo

PERSBERICHT

Baardmannetjes 
Een humoristisch natuurprogramma

Hilversum, 31 juli 2014 - Hans Dorrestijn en Nico de Haan zijn de Baardmannetjes van MAX deze zomer. Deze nieuwe serie is nog vier weken te zien om 21.15 uur op Nederland 2 bij MAX. Elke week bezoeken Nico de Haan en Hans Dorrestijn een natuurgebied in Nederland. Nico kent deze gebieden als zijn broekzak en vertelt over de aanwezige flora en fauna. Hans laat zich graag verrassen en heeft elke week een nieuwe wens.

Baardmannetjes, Hans en Nico, zijn een bijzonder duo:

Nico weet alles van de natuur, Hans weet meer van tekst en humor. Maar ze delen een passie voor de natuur en hebben elkaar daarin gevonden. Het programma is een mix van informatie over de natuur, gedichten en verhalen die daar mee te maken hebben en veel humor.

AFLEVERING 3 – BARGERVEEN (vrijdag 1 augustus om 21.15 uur op NED2 )
Deze week gaan de heren naar het Drentse natuurgebied Bargerveen. De wensvogel van Hans is dit keer het puttertje. We zien een regenachtige aflevering. Ondanks het weer hebben de vogels zich wel laten zien en horen, gelukkig! De camper heeft het goed volgehouden en ook het humeur van de heren heeft er niet onder geleden. Nico heeft zelfs een nestje van een koolmees ontdekt in een holle boom middenin het natuurgebied!

AFLEVERING 4 - IJSSEL (vrijdag 8 augustus om 21.15 uur op NED2)
De heren gaan het gebied langs de mooie IJssel verkennen. De wensvogel van Hans is dit keer de roerdomp. Een prachtig gebied dat veel mensen nog niet kennen. De heren hebben het gebied zowel te voet als op een bootje mogen verkennen. Hans had een geweldig vogelaars moment toen hij de kwak ontdekte! De kwak is ontzettend zeldzaam en zelfs Nico heeft de kwak maar 1 keer in Nederland gezien. Verder hebben de heren ’s avonds bij de camper genoten van een mooi streekproduct; een honingkoek met honing uit het gebied langs de IJssel.

AFLEVERING 5 – BIESBOSCH (vrijdag 15 augustus om 21.10 uur op NED2)
Deze week gaan de heren naar De Biesbosch. Hans hoopt hier de zeearend te zien, maar de rietzanger zou ook mooi zijn. Er valt weer heel veel regen, toch zien de heren heel veel mooie vogels. Hans hoopt de zeearend te zien, maar de rietzanger zou ook mooi zijn. De heren gaan met boswachter Thomas van der Es in een bootje op zoek naar bevers. De camper staat op een prachtig plekje in de Biesbosch waar de heren genieten van een ontbijtje om zich klaar te maken voor een nieuwe vogeldag.

AFLEVERING 6 – TEXEL (vrijdag 22 augustus om 21.15 uur op NED2)
Deze week gaan de heren naar het grootste Waddeneiland van Nederland; Texel. Hans heeft deze aflevering maar liefst twee wensvogels; de eidereend en de grauwe franjepoot. Het zonnetje laat zich deze week goed zien, eindelijk! Dit heeft ook effect op de activiteit van de vogels. Vooral in het gebied Utopia is er een drukte van jewelste.  De camper staat vlakbij Utopia dus het is de vraag of de heren wel kunnen slapen met alle ‘herrie’.. Bij een bezoek aan Texel mag een boottocht naar de zeehonden natuurlijk niet ontbreken. Texel wordt door de heren op de fiets verkend en Hans en Nico gaan met een voldaan gevoel weer richting het vasteland.