Hilversum,
25
april
2018
|
09:46
Europe/Amsterdam

Arthur Brand met Minerva-beeld in nieuw MAX-programma De Kunstdetective

Vanaf 17 juli

Deze zomer zendt MAX het televisieprogramma De Kunstdetective uit op NPO 2. In de zesdelige serie volgt MAX de Nederlandse kunstdetective Arthur Brand tijdens zijn speurtochten naar gestolen kunst. In een van de afleveringen zien we Brands betrokkenheid bij het terugvinden van het gestolen Minerva-beeld van Jan Havermans, dat morgen na meer dan 30 jaar wordt teruggezet op de Amsterdamse Minervalaan.

Dit werd zojuist bekendgemaakt in het MAX-programma Hallo Nederland, dat verslag deed van de aanloop naar de bijzondere onthulling van het kunstwerk aan de Minervalaan.

Naast de Minerva-zaak behandelt Brand nog 5 andere casussen in De Kunstdetective. De camera van MAX is er onder andere bij als Brand onopgeloste zaken onderzoekt, zoals de overval op het Scheringa Museum in 2009. Daarbij werden een Salvador Dali en een Tamara de Lempicka gestolen.

Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Zijn vondst van tientallen kunstvoorwerpen uit de collectie van Adolf Hitler werd wereldnieuws. Ook vond hij vijf gestolen schilderijen uit het Westfries Museum terug in Oekraïne.

De Kunstdetective
6 afleveringen
Vanaf 17 juli elke dinsdag
Rond 21.10 uur bij MAX

Facebook.com/MAXDOCUMENTAIRES | @MAXDOCUMENTAIRE | #KUNSTDETECTIVE