Hilversum,
15
maart
2016
|
14:20
Europe/Amsterdam

Arnold Heertje in Recht van Spreken van MAX

woensdag 13 april om 20.30 uur op NPO 2

Nederlands econoom, hoogleraar en columnist Arnold Heertje blikt op woensdag 13 april om 20.30 uur op NPO 2 in het MAX-programma Recht van Spreken terug op zijn werk en leven. Heertje werd mede bekend door zijn oppositie tegen de Betuwelijn en zijn lesboek De Kern van de Economie.

Bijna 55 jaar na de eerste uitgave is zijn lesboek De Kern van de Economie dit jaar op veel scholen opnieuw als methode ingevoerd. Met enige regelmaat geeft Heertje nog gastlessen economie op middelbare scholen, zoals ook in Recht van Spreken te zien is.

Heertje was jarenlang een veelgevraagd commentator op radio en tv. Hij staat bekend om zijn kloeke en dwarse meningen over van alles en nog wat; van de Betuwelijn tot de kwesties bij Jeugdzorg. Talloos zijn ook de conflicten rond zijn persoon en zijn opvattingen. Econoom en staatssecretaris Rick van der Ploeg noemt Heertje in Recht van Spreken “tegendraads, heel intelligent en af en toe een beetje gek”. Journalist, oud-leerling en vriend Bernard Hammelburg wijt het opvliegende karakter van Heertje aan diens onderduikperiode in de Tweede Wereldoorlog: “Dat heeft een verpletterende indruk op hem gemaakt”.

Over Recht van Spreken
Prominente Nederlanders kijken in Recht van Spreken terug op hun werk en leven. Eerder stonden onder anderen Jan Marijnissen, Jan Siebelink, Willem Aantjes, Johan Witteveen, Bram Peper en Rita Verdonk.

MAX: Recht van Spreken: Arnold Heertje
Woensdag 13 april 2016
Om 20.30 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl
www.maxvandaag.nl
#RechtvanSpreken