Hilversum,
01
oktober
2021
|
12:22
Europe/Amsterdam

Arjen Lubach, Femke Halsema en Johan Derksen in nieuw seizoen Sterren op het Doek bij MAX!

Vanaf zaterdag 23 oktober

Sterren op het Doek is terug! Zaterdag 23 oktober start om 20.35 uur op NPO 2 een nieuw seizoen van het populaire programma. Naast Arjen Lubach en Johan Derksen, zal ook Femke Halsema zich overgeven aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol. De overige vijf prominenten zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Arjen Lubach en Johan Derksen dit seizoen geportretteerd zullen worden. Nu kunnen we melden dat ook Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, te zien zal zijn. De overige prominenten worden binnenkort gecommuniceerd.

Meesterinterviewer Özcan Akyol creëert met Sterren op het Doek elk seizoen een zeer diverse eregalerij van bijzondere Nederlanders. Gasten die ieder op hun eigen gebied een waardevolle bijdrage aan onze vaderlandse cultuur en/of maatschappij hebben geleverd. In het programma vereeuwigen de beste portretkunstenaars van het land de gasten op geheel eigen wijze en in zeer uiteenlopende stijlen. Nieuw dit seizoen is dat de kunstenaars mogen meekijken tijdens de spannende onthulling. Hoe reageren zij op het commentaar van de bekende gast? En wat vinden ze van elkaars kunst?

Sterren op het Doek, aflevering 1: Arjen Lubach - zaterdag 23 oktober om 20.35 uur op NPO 2
Arjen Lubach geeft eigenlijk nooit de regie uit handen en is naar eigen zeggen erg slecht in het maken van oogcontact. Voor het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek maakt hij een uitzondering. De cabaretier, schrijver en presentator onderwerpt zich aan de priemende ogen van drie getalenteerde kunstenaars en de scherpe vragen van presentator Özcan Akyol. Lubach vertelt openhartig over zijn werk, het leven en de relatie met zijn vriendin. Verder horen we dat hij een heel bewogen jaar achter de rug heeft.

Sterren op het Doek, aflevering 2: Femke Halsema - zaterdag 30 oktober om 20.35 uur op NPO 2
In deze aflevering vertelt de burgemeester van Amsterdam in een persoonlijk gesprek aan Özcan Akyol over haar jeugd in Enschede, waar zij een buitenbeetje was. Mede hierdoor is Femke Halsema een sterke vrouw geworden. Verder vertelt ze over de druk die het werk van een burgemeester van de hoofdstad voor haar en haar gezin met zich meebrengt. Aan drie getalenteerde kunstenaar de eer om Halsema te portretteren.

Sterren op het Doek, aflevering 3: Johan Derksen - zaterdag 6 november om 20.35 uur op NPO 2
Özcan Akyol ontvangt oud-voetballer, oud-hoofdredacteur van Voetbal International en televisiepersoonlijkheid Johan Derksen in het stadion van Go Ahead Eagles, de club waar de profcarrière van Johan begon. In een openhartig gesprek vertelt Derksen hoe zijn volwassen leven op 16-jarige leeftijd begon, toen hij in het jeugdinternaat kwam te wonen.

Veilingsite Sterren op het Doek
Aan het eind van de aflevering van Sterren op het Doek mag de bekende gast slechts één schilderij kiezen om mee naar huis te nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat zij hebben uitgekozen. Direct na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite.

Sterren op het Doek (8 afleveringen)
Vanaf zaterdag 23 oktober
Wekelijks om 20.35 uur op NPO 2
Presentatie: Özcan Akyol 

Instagram.com/OmroepMAX_ | Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | #sterrenophetdoek