Hilversum,
17
oktober
2016
|
16:13
Europe/Amsterdam

Antoinette Hertsenberg, Caroline Tensen, A.F.Th. van der Heijden en Evi Hanssen te gast bij Tijd voor MAX

Maandag 17 tot en met vrijdag 21 oktober

Deze week zitten er weer leuke en boeiende gasten bij Sybrand en Martine aan de Tijd voor MAX-tafel. Op vrijdag 21 oktober een speciale uitzending vanuit het Amstel Hotel in Amsterdam!

Maandag 17 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Vandaag is presentatrice Antoinette Hertsenberg te gast bij Tijd voor MAX. Afgelopen mei maakte ze haar laatste aflevering van het consumentenprogramma Opgelicht?! om haar handen vrij te hebben voor een nieuw medisch programma: Zorg.nu.

Ook acteur Chris Tates komt langs; hij speelt de hoofdrol in de toneelbewerking van Indecent Proposal, de Hollywood-kaskraker uit 1993. Vond hij het lastig om zich in te leven in multimiljonair John, die bereid is een fortuin te betalen voor één nacht met zijn droomvrouw?

Daarnaast geeft dierenarts Jenny Buijtels nuttige dierentips en gaat culinair expert Janny van der Heijden in de keuken voor vega. Tot slot treedt zanger/muzikant Stef Bos op, waarvan MAX later dit jaar een indrukwekkende muziekspecial uitzendt.

Dinsdag 18 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag schuift presentatrice Caroline Tensen aan bij Tijd voor MAX. Morgen begint ze aan een nieuwe reeks van DNA Onbekend, het programma waarin de deelnemers, vaak na een lange zoektocht, duidelijkheid proberen te krijgen over hun afkomst. DNA Onbekend was sinds begin 2014 niet meer bij de publieke omroep te zien, maar Caroline’s nieuwe werkgever AVROTROS geeft het een nieuwe kans en daar is de presentatrice vanzelfsprekend blij mee.

Verder komt royalty-deskundige Rick Evers vertellen over de nieuwe peperdure Netflix-serie The Crown die vanaf 4 november te zien is. The Crown gaat over alles wat zich heeft afgespeeld tijdens de lange regeringsperiode van de inmiddels 90-jarige Britse Queen Elizabeth II. Het ontbreekt volgens kenners in de serie niet aan schitterende kostuums, kostbare juwelen en adembenemende decors. Als één van de weinigen in Nederland heeft Rick The Crown al kunnen bekijken.

Ook is vaste huisarts dokter Ted van Essen van de partij en staat topkok en expert in duurzame vis Bart van Olphen in de keuken. Tenslotte een speciaal muzikaal optreden van The Three Degrees!

Woensdag 19 oktober om 17.10 uur op NPO 1
In deze uitzending schuift het schrijversechtpaar A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich aan in Tijd voor MAX. Vanzelfsprekend gaat het over de film Tonio, naar het gelijknamige boek dat A.F.Th. van der Heijden schreef over hun enige zoon Tonio, die in het voorjaar van 2010 bij een ongeluk om het leven kwam. Tonio is sinds vorige week in de Nederlandse bioscopen te zien. Hoe kijken beide ouders aan tegen deze verfilming van Adrie’s indringende ‘requiemroman’? Ook vertelt Mirjam over haar onlangs verschenen boek De stalkster, waarin een vrouw een wanhopig plan bedenkt om haar gestorven geliefde terug te halen.

De oorspronkelijk uit Denemarken afkomstige Stine en Lotte Jensen, hebben samen het Zussenboek geschreven. Hoe dat in zijn werk ging en tot welke inzichten dat leidde vertelt de eeneiige tweeling in Tijd voor MAX. En nu ze er toch zijn, hoe zit dat eigenlijk met dat oer-Deense begrip hyggelig?

Ook te gast zijn concertpianist en componist Michiel Borstlap en soul- en jazzzangeres Sherry Dyanne. Michiel en Sherry toeren momenteel door de theaters met hun Ode aan Billy Holliday. Ze komen vertellen over deze bijzondere voorstelling en brengen natuurlijk ook één van de songs ten gehore.

In de keuken staat Sarena Solari, winnares van de vorige serie van Heel Holland Bakt. Dat wordt weer smullen!

Donderdag 20 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag is de Vlaamse zangeres en presentatrice Evi Hanssen te gast. Evi is in Nederland bekend geworden door het programma Expeditie Robinson, dat ze jarenlang presenteerde, en is tegenwoordig regelmatig te zien als tafeldame bij De Wereld Draait Door. Ook presenteert Evi samen met bioloog Freek Vonk elke zaterdag De Super Freek Show. Evi komt vertellen over haar persoonlijke betrokkenheid bij de Belgische Rode Neuzen Dag die op 3 december plaatsvindt en waarbij geld zal worden ingezameld ten behoeve van jongeren met psychische klachten.

Het Twents Politiekoor bestaat 70 jaar en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. De mannen zingen een prachtig nummer van de Italiaanse componist Giuseppe Verdi in een bewerking van Tom Parker, waarmee het koor tevens een eerbetoon brengt aan deze in 2013 overleden Britse musicus.

In de Tijd voor MAX-keuken bereidt topkok en specialist in vintage cooking Sandra Ysbrandy wederom een heerlijk gerecht.

Vrijdag 21 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag komt de uitzending van Tijd voor MAX live vanuit het Amstel Hotel. Het Amstel Hotel bestaat dit jaar 150 jaar en is daarmee het oudste grand hotel van Nederland. Gedurende die anderhalve eeuw hebben er koningen, presidenten, filmsterren en rocklegendes overnacht in het betoverende vijfsterrenmonument. Vanaf aanstaande zaterdag 22 oktober start bij MAX een documentaireserie over het wel en wee in het Amstel Hotel: Vier seizoenen aan de Amstel. Een uniek kijkje achter de schermen waarin we zien hoe alle betrokkenen, van directrice tot conciërge, erin slagen de gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen.

In Tijd voor MAX spreken Sybrand Niessen en Martine van Os live vanuit de prachtige Spiegelzaal van het Amstel Hotel onder meer met general manager Anita Bos, chef-kok Rogér Rassin en assistent-executive housekeeper Elisabeth Torn.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
#TijdvoorMAX