Hilversum,
23
oktober
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Anne van Veen en Steeleye Span te gast in TinekeShow bij MAX

Anne van Veen en Steeleye Span te gast in TinekeShow bij MAX 

Hilversum, 23 oktober 2015 – Tineke de Nooij ontvangt volgende week in het NPO Radio 5-programma TinekeShow van MAX onder meer zangeres en schrijfster Anne van Veen en de band Steeleye Span. 

Maandag is Chris Makkink te gast. Op uitnodiging van Tineke komt Chris, vaste luisteraar van TinekeShow, verhalen vertellen over zijn overleden oom Leo Fuld, een Nederlandse zanger van Joodse afkomst. Fuld werd wereldwijd bekendheid met het zingen van Jiddische liederen. In zijn lange carrière werkte hij onder andere samen met grootheden als Frank Sinatra en Perry Como en Charles Aznavour. 

Op dinsdag praat Tineke over het nieuwe boek Help, mijn kind wil beroemd worden. In de studio vertellen schrijvers Madelief Blank (kindercastingproducent) en Mark van Haasteren (kinderregisseur) over de veel gekoesterde wens van kinderen om in de spotlights te staan en hoe hun ouders daarmee om moeten gaan. 

Woensdag is Anne van Veen te gast. De dochter van Herman van Veen studeerde af aan de Kleinkunstacademie en Amsterdamse Toneelschool en schreef onlangs haar debuutroman Wie ik aan het zijn was. Diezelfde toneelschool raakte onlangs in opspraak omdat prominente docenten zich schuldig zouden hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Anne’s boek gaat hier over. Toeval?   

Donderdag maakt Milko Steijvers zijn opwachting, beter bekend als Clown Milko. Hij is de directeur van het onlangs failliete verklaarde Circus Renz en is de klap nog lang niet te boven. 

Vrijdag sluit TinekeShow de week af met een live optreden van Steeleye Span, de Britse folk-rockgroep die al sinds 1970 actief is. Voor Tineke en het aanwezige publiek speelt de band bekende nummers uit hun rijke oeuvre. 

Over TinekeShow 
TinekeShow is dagelijks te beluisteren op NPO Radio 5 Nostalgia, met daarin een studiogast, de ‘Blijmakers’, het spel ‘3-in-1’ en een vraag voor de luisteraars. NPO Radio 5 Nostalgia is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+). 


MAX: TinekeShow 
Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober 2015 
Van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5 
Presentatie: Tineke de Nooij 
www.TinekeShow.nlhttp://www.deperstribune.nl/

http://www.tijdvoormax.nl/