Hilversum,
22
november
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

Anita Witzier, Janny van der Heijden en Jan Lammers te gast bij Tijd voor MAX

Elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1

Van maandag 25 november tot en met vrijdag 29 november zijn er weer interessante gasten in de studio van Tijd voor MAX. Onder anderen Anita Witzier, Janny van der Heijden en Jan Lammers schuiven deze week aan bij Sybrand Niessen en Martine van Os. Tijd voor MAX is elke werkdag te zien om 17.10 uur op NPO 1.

In het Duiste Bonn wordt binnenkort het WK-rolstoeldansen gehouden. Op maandag 25 november spreken Sybrand en Martine met Corrie van Hugten hierover. Corrie was dansleraar toen ze door een aandoening onverwacht in een rolstoel belandde. Ze ging niet bij de pakken neer zitten en richtte de Stichting Rolstoeldansen Nederland op.

Dinsdag 26 november schuiven muzikant en producer Erwin Musper en gitarist Ruben Hoeke aan. Samen met vele andere gerenommeerde Nederlandse muzikanten slaan ze de handen ineen. Met een speciale veiling willen zij namelijk een weeshuis in Ecuador van de ondergang redden. In Tijd voor MAX vertellen Erwin en Ruben over deze actie Red House. Ook treedt de Ruben Hoeke Band op.

Hester Somsem en presentator Anita Witzier zijn te gast bij Tijd voor MAX op woensdag 27 november, vanwege de laatste uitzending van dit seizoen van De Reünie. Er wordt vooruit geblikt op de laatste uitzending over Instituut Clingendael. Ook schuift Janny van der Heijden, samen met operagezelschap The Fat Lady, aan. Ze vertelt waarom ze ambassadeur is van dit operagezelschap.

Donderdag 28 november schuift misdaadjournalist Jolande van der Graaf aan bij Sybrand en Martine en vertelt over haar nieuwe boek Moordsporen. Samen met oud-rechercheur Dick Gosewehr dook Jolande in een groot aantal onopgeloste misdrijven. Ze gingen op zoek naar antwoorden op de vele vragen van nabestaanden die bij de politie geen gehoor vonden, en kwamen soms met onthutsende conclusies. Aan tafel zit ook Anneke Quak, weduwe van de in 1991 verdwenen scheepskok Wim Quak.

De week wordt op vrijdag 29 november afgesloten met oud-Formule 1-coureur Jan Lammers. Zondag 1 december is de laatste Formule 1-race vóór de winterstop, in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Jan vertelt wat hij ervan verwacht en wat de laatste ontwikkelingen zijn rond het circuit in Zandvoort, waar hoogstwaarschijnlijk 3 mei 2020, voor het eerst sinds 1985, weer een Formule 1-race gaat plaatsvinden. Wibi Soerjadi speelt en vertelt over zijn tour Wibi@TheMovies en Robèrt van Beckhoven staat in de keuken.

Tijd voor MAX
Maandag 25 november tot en met vrijdag 29 november
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/tijdvoormax | Instagram.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX