Hilversum,
17
december
2021
|
08:51
Europe/Amsterdam

André van Duin zingt 'In de winter' voor MAX Wintercampagne

MAX is er, óók in de winter! Met deze slogan laat de omroep zien er te zijn. Juist in deze tijd, waarin er weer maatregelen van kracht zijn, is dat extra belangrijk. MAX is volop aanwezig op televisie, radio en online. De campagne bestaat onder andere uit winterse spotjes, een outdoor- en een onlinecampagne. Vertrekpunt is de website MAXiser.nl. Daarop is het complete aanbod te vinden; van informatie over televisie- en radioprogramma’s, webseries en podcasts, tot een unieke aftelkalender.

André van Duin staat deze campagne centraal. Hij heeft, speciaal voor MAX, een deel van zijn populaire nummer Als de zon schijnt opnieuw opgenomen, inclusief winters arrangement en aangepaste tekst. Bij het nieuwe nummer, dat de titel In de winter draagt, hoort een clip. Daarin zijn André van Duin, Jan Slagter, Dionne Stax, Janny van der Heijden, Martine van Os, Sander Zwiep, Jan Rietman, Bert Haandrikman, Jurgen van den Berg, Elizabeth Lopez en Daniel Dekker te zien. Deze promo komt de komende weken veelvuldig voorbij op de verschillende kanalen.

MAX benadrukt dit jaar de warmte en gezelligheid, die veel mensen in december ervaren: "We maken het gezellig thuis, zitten samen lekker voor de buis." In deze periode denkt MAX ook aan de mensen voor wie het een lastige tijd is. Het is vroeg donker en - ook tijdens de feestdagen - is eenzaamheid (onder ouderen) een groot probleem. Gelukkig is MAX er met nieuwe en vertrouwde programma’s, om kijkers en luisteraars mee te vermaken.

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: “Met deze campagne laat MAX zien dat we volop aanwezig zijn deze winter. In verband met de maatregelen blijven we voorzichtig en zijn we veelal aan huis gebonden. Gelukkig is MAX er met een divers aanbod op televisie, radio en internet. Voor vermaak en afleiding. Laten we er samen mooie maanden van maken!”

Aanbod in de winter
Op televisie brengt MAX tijdens de wintermaanden nieuwe titels als Een kaarsje voor Tanja Groen. Muzikaal vermaak is er o.a. in de vorm van het MAX Kerstconcert en Het Kerstconcert o.l.v. Ton Koopman. Op oudejaarsavond is er weer een Tijd voor MAX Oudejaarsshow, waarin Martine van Os en Sybrand Niessen onder meer André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven ontvangen. Wat betreft het nieuwe jaar verheugt iedereen zich op Missie MAX en een speciaal seizoen van Denkend aan Holland. André van Duin en Janny van der Heijden varen deze winter de Elfstedentocht, welke 25 jaar geleden voor de laatste keer werd verreden. Verder keren in 2022 vertrouwde programma’s als Kook mee met MAX, Nederland in Beweging en Met het Mes op Tafel terug op de buis.

Ook op radio valt er veel te beleven! Op NPO Radio 1, 4 en 5 is MAX er onder meer met De Perstribune, Maatwerk, Goeiedag Haandrikman! en Lunch Lekker met Daniel Dekker. Ter gelegenheid van de winter is er een Maatwerk OrKerst in het leven geroepen. Verder komt OG3NE langs bij een feestelijke uitzending van TinekeShow op eerste kerstdag en maandag 20 december organiseert Daniel Dekker een kerstconcert met Dennis van Aarssen, live vanuit Utrecht. Op NPO Radio 1 zijn er verschillende specials te horen. Zo wordt het Radiomoment van het Jaar 2021 gekozen en is er een eindejaarsinterview van Astrid de Jong met Han van Bree. En er staat een nieuw programma op stapel! Vanaf januari is Jurgen van den Berg te horen met zijn nieuwe programma Villa VdB op NPO Radio 1. Ook biedt MAX meerdere podcasts aan, waaronder Kerst met Dorrestijn en speciale afleveringen van We hebben ruzie.

En ook op internet blijft MAX niet achter. Op het platform MAX Meeting Point kunnen MAX-leden, óók in de winter, elkaar gemakkelijk ontmoeten in een veilige omgeving. Op MAX Vandaag zijn speciale artikelen over de feestdagen te vinden, bijvoorbeeld over hoe cadeaus feestelijk ingepakt worden en wat de etiquetteregels met kerst zijn. De recepten op de site inspireren eenieder voor het kerstdiner. Alle feestdagenartikelen worden op deze pagina verzameld.

Op de websites en sociale media-pagina’s worden nieuwe webonly’s geprogrammeerd, waaronder Janny's Frieskist. In deze serie, die aansluit op Denkend aan Holland, de Elfstedentocht, gaat Janny van der Heijden op bezoek bij bijzondere Friezen, die de meest uiteenlopende producten verbouwen of maken. In ruil voor klusjes hoopt Janny producten in haar Frieskist te krijgen, met als uiteindelijke doel: de meest Friese maaltijd ooit.

Het jaar wordt feestelijk afgesloten met de MAX Aftelkalender. Vanaf 20 december telt MAX af naar 2022. Open elke dag een nieuw vakje voor leuke extra's van de populaire programma's. Quizjes, handige tips en natuurlijk heerlijke recepten; het is allemaal te vinden!

Tot slot staat ook MAX Magazine in het teken van de winter. In het laatste nummer van het jaar staat traditiegetrouw het jaaroverzicht van 2021. En ook is er aandacht voor de mensen die ons helaas ontvielen.

De volledige winterprogrammering van MAX, inclusief meer informatie, is te vinden op deze pagina.

MAX Wintercampagne
Via alle kanalen

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX | #MAXiser