Hilversum,
14
december
2016
|
13:07
Europe/Amsterdam

André van Duin, Frank Lammers, Isa Hoes en Erik Scherder presenteren bij MAX op NPO Radio 1

Van 28 tot en met 31 december tussen 20.00 en 23.00 uur luidt MAX het jaar uit met vier bijzondere avonden op NPO Radio 1. Op oudjaarsavond neemt André van Duin drie uur lang plaats achter de microfoon. De overige avonden worden verzorgd door gastpresentatoren Frank Lammers, Isa Hoes en Erik Scherder. De vier bijzondere gastpresentatoren nemen in het programma Het jaar van... hun 2016 door.

De serie eindejaarsprogramma's van MAX op NPO Radio 1 wordt op 28 december afgetrapt door acteur en regisseur Frank Lammers. Hij ontvangt, live vanuit het West-End Theater op Terschelling, zijn gasten, onder wie Paul de Munnik, Viggo Waas en Joost Prinsen. Lammers zal onder meer stilstaan bij de verkiezing van Donald Trump, het topsportbeleid in Nederland, de vluchtelingenproblematiek en het integratiebeleid. Naast de serieuze thema's is er ruimte voor vrolijkheid met veel livemuziek en een heuse Cruijff-quiz.

Op 29 december is neurowetenschapper Erik Scherder de gastpresentator. Scherder wil positief het jaar uit en zal inzoomen op onder meer het ouderenbeleid in Nederland, het toekomstperspectief van jongeren en de kracht van muziek. Tot de gasten die Scherder ontvangt behoren onder meer Joop van den Ende, Edwin van der Sar en cardioloog Leonard Hofstra. Uiteraard is er ook hersenprikkelende muziek.

Schrijfster en actrice Isa Hoes neemt op vrijdag 30 december plaats achter de NPO Radio-1-microfoon. Zij kijkt op geheel eigen wijze terug op 2016 en vooral ook vooruit op 2017. Hoes zal stilstaan bij thema's als 'omgaan met tegenslag', 'verandering' en 'acceptatie'. Hoes ontvangt de hele avond gasten met een boeiend verhaal, zoals onderwijsvernieuwer Claire Boonstra en programmamaker Beau van Erven Dorens. Maxim Hartman zal een ode brengen aan de vrouw.

André van Duin, de gastheer op oudejaarsavond, ontvangt zijn vrienden met oliebollen en bitterballen en zal met hen stilstaan bij de bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Daarbij is ook veel aandacht voor artiesten die ons dit jaar zijn ontvallen: van Annie de Reuver tot Eddy Wally en van Corrie Brokken tot Renée de Haan. Verder mag op oudejaarsavond de conference natuurlijk niet ontbreken: wat is volgens Van Duin en zijn gasten de beste oudejaarsconference ooit?

MAX: Het jaar van..
Van 28 tot en met 31 december tussen 20.00 en 23.00 uur

Frank Lammers | Woensdag 28 december
Met o.a. Paul de Munnik, Viggo Waas en Joost Prinsen
Erik Scherder | Donderdag 29 december
Met o.a. Joop van den Ende, Edwin van der Sar en Leonard Hofstra
Isa Hoes | Vrijdag 30 december
Met o.a. Claire Boonstra, Beau van Erven Dorens en Maxim Hartman
André van Duin | Zaterdag 31 december

www.omroepmax.nl | #HETJAARVAN | @OMROEPMAX