Hilversum,
18
augustus
2020
|
13:57
Europe/Amsterdam

André van Duin en Janny van der Heijden varen door het Groene Hart in Denkend aan Holland

Maandag 24 augustus

In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. In de vierde aflevering varen Janny en André door het Groene Hart. De aflevering is te zien op maandag 24 augustus rond 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Janny en André gaan in de vierde aflevering van Denkend aan Holland op zoek naar rust, weidsheid en indrukwekkende natuur in het meest dichtbevolkte deel van Nederland. Ze varen een stukje door het Groene Hart; een prachtige verrassing tussen steden als Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Woerden. De tocht begint op de Oude Rijn, in het historische Bodegraven, waar Janny en André door een sluisje moeten en waar ze grillworst kopen bij de ‘drijf-in’ slager. Na een bijzondere ontmoeting met de boswachter steken ze de prachtige Nieuwkoopse Plassen over, waar Janny en André doorkrijgen waarom de schilders van de Haagse School zich hier zo lieten inspireren. André is hartstikke blij dat Janny de afgelopen tochten zoveel leuks en lekkers heeft georganiseerd. Daarom heeft hij voor deze laatste tocht het een en ander geregeld.

Over Denkend aan Holland
In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze eropuit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

Denkend aan Holland 
Maandag 24 augustus
Rond 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin en Janny van der Heijden
www.MAXVandaag.nl 

Instagram.com/OmroepMAX_Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | #Denkendaanholland