Hilversum,
26
april
2019
|
16:56
Europe/Amsterdam

André Kuipers, Fred Boot en Gerrit Jan Wolffensperger te gast bij Tijd voor MAX

Van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei schuiven er in de studio van Tijd voor MAX weer leuke gasten aan. Sybrand en Martine ontvangen onder anderen astronaut André Kuipers, producent Fred Boot en oud-D66-politicus Gerrit Jan Wolffensperger. Tijd voor MAX is elke werkdag om 17.10 uur te zien op NPO 1.

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de mens voet zette op de maan. Ter gelegenheid daarvan wordt in september een reeks concerten georganiseerd in grote openluchttheaters, waarin astronaut André Kuipers het publiek meeneemt op reis naar de maan. Hij doet dit middels boeiende verhalen en spectaculaire beelden, begeleid door het 20-koppige strijkorkest Kamerata Zuid. Op maandag 29 april komt André in Tijd voor MAX vertellen over deze unieke beleving.

Op dinsdag 30 april komt producent Fred Boot langs om te vertellen over een bijzondere gebeurtenis. Zijn succesvolle musical Soldaat van Oranje gaat namelijk voor het eerst de grens over. De productie gaat naar verwachting volgend jaar in première, in een theater dat speciaal voor de musical gebouwd wordt in Londen.

Op woensdag 1 mei is actrice Johanna ter Steege te gast. Zij is binnenkort samen met Huub Stapel te bewonderen in het muziektheaterspektakel Hanna van Hendrik, dat gaat over de veerkracht van de boerengemeenschap in Twente in de roerige jaren 70 van de vorige eeuw. Als decor van de voorstelling wordt Hangar 11 van Vliegveld Twenthe omgetoverd tot een boerenerf met stallen, koeien, trekkers en waslijnen.

Oud-D66-politicus Gerrit Jan Wolffensperger is te gast op donderdag 2 mei. Hij dook voor de MAX-documentaire 2Doc: Gerrit van der Veen in het verleden van zijn vader; verzetsman gedurende de Tweede Wereldoorlog en kunstenaar Gerrit van der Veen. Gerrit Jan heeft zijn vader nooit gekend, want Van der Veen werd twee maanden voor de geboorte van zijn zoon gefusilleerd. Daardoor was hij altijd meer een mythe dan een mens voor Gerrit Jan. Mede door het maken van deze documentaire is daar verandering in gekomen.

We sluiten de week af met voetbalschrijvers Menno Pot en Roger Rossmeisl. Zij werkten mee aan het boek De vreugde van het voetbal – Ajax in de Champions League 2018-’19, waarin de bijzondere en succesvolle reis van Ajax door Europa door middel van foto’s en verhalen is vastgelegd.

Tijd voor MAX
Maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/tijdvoormax | Instagram.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX