Hilversum,
21
juni
2022
|
14:50
Europe/Amsterdam

Afleveringsinformatie tweede seizoen Heel Vlaanderen Bakt Kids

Aflevering 1 –  25 juni om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp (NPO 3)
Met knikkende knieën en tomeloos enthousiasme betreden ze de tent. "Ik ben één van de gelukkigste kinderen van de wereld. Mijn buik zit vol vlinders, niet van verliefdheid, maar van blijdschap", zegt Karsten . Jeroom knalt de eerste opdracht erin: vier emoji-koekjes. En emoties zijn er genoeg bij de kinderen. Een vergissing is snel gebeurd en bloemsuiker lijkt ook echt wel op bloem. “Chips!”, roept Marie-Julie (13), om daarna snel opnieuw te beginnen. 

De bakkers leven zich nadien uit met een verrassingscake die een persoonlijk kantje onthult. Zo is er Aure (11): skatergirl, vegan en niet op haar mondje gevallen. Of Lola (12), misschien wel het meest 'chill' van de groep. Ilias (13) laat zien dat hiphoppers ook kerkgangers kunnen zijn. Rebecca (15) is dan wel het zonnetje in huis, maar donkere wolken schuiven voorbij als blijkt dat haar oven niet aanstaat. Stan (15) wil graag winnen en steekt een verrassing van formaat in zijn taart. Tot slot is er nog Iben (15), die kerst en sushi als bij wonder weet te verenigen in zijn spektakelstuk. 

Aflevering 2 – Reis rond de wereld – 2 juli om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp (NPO 3)
De acht kandidaten maken een oer-Brits gebakje: the scone. Het is een delicaat deegje dat niet te hard gekneed mag worden, zelfs niet door kinderhandjes. Als spektakelstuk bouwen de bakkertjes hun favoriete vakantiebestemming in koek. De jury wikt en weegt, proeft en bespreekt, want voor twee bakkers eindigt vandaag de grote Junior Bake Off-reis. 

Aflevering 3 – School is cool – 9 juli om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp (NPO 3)
School is cool, is het thema van de week en tijdens de technische opdracht worden de brooddozen gevuld met heerlijke worstenbroodjes. De bakkertjes moeten gevlochten bladerdeeg maken en dat is niet simpel. In de baktent staan er minder zware straffen dan op school, er wordt dan ook gretig gegluurd bij de buren. Voor het spektakelstuk hebben de kinderen zich laten inspireren door hun favoriete vak op school. Blijkbaar zijn chemie en wiskunde opnieuw hip, want uit de ovens verschijnen taartdiagrammen, vierkante wortels en erlenmeyers. 

Aflevering 4 – Love is in the air – 16 juli om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp (NPO 3)
Ergens in de Bake Off tent kijkt een klein engeltje al wekenlang mee naar de taarten die onze bakkers uit hun ovens halen, maar vandaag komt toppatissier Roger van Damme langs. Hij schotelt de bakkertjes een chocoladerolcake met een patroon van hartjes voor in de ‘Love is in the air’ week. Dat blijkt geen sinecure voor de bakkers, want een cake oprollen klinkt simpeler dan het is. Het is kwartfinale en de bakkertjes bakken een letterkoek als spektakelstuk. De lat ligt elke week hoger, dus met basic smaken kom je er niet meer. 

Aflevering 5 – Flower power – 23 juli om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp (NPO 3)
Nadat Jeroom bij de start van de aflevering een ongewenste gast heeft buiten gewerkt, verschijnt hij strak in het pak aan de start van de halve finale. Het thema is flower power en in de technische proef maken de bakkers appelroosjes. Een verfijnd gebakje waar de bakkertjes hun verworven bakkennis voor zullen moeten inschakelen. Jeroom checkt ondertussen hoe het zit met hun parate kennis over hippies en stuurt voor de gelegenheid een aantal misverstanden de wereld in. Make love not war, klonk het bij de hippies, maar vandaag is het toch ieder voor zich in de tent. Iedereen wil de finale halen nu het zo dichtbij is. De bakkertjes maken een spektakelstuk met bloemen aan de buitenkant én de binnenkant. Welke heerlijke geuren en uitbundige kleuren brengen de jury in extase en voor wie eindigt het avontuur op een steenworp van de finale?

Aflevering 6 – Finale – 30 juli om 19.20 uur bij MAX op NPO Zapp (NPO 3)
Na een hevige bakstrijd van zes weken wordt vandaag één bakker als winnaar van Junior Bake Off gekroond. De dag begint in stijl: Jeroom brengt zijn drie pupillen in een koets tot aan de grote witte tent. Maar daar stopt de verwennerij, want onder een stolp prijkt de technische opdracht voor de finale: een gouden Fabergé ei in chocolade, gedecoreerd met royal icing! Deze finalisten hebben al wekenlang bewezen dat ze kunnen bakken, maar lukt het ook om een perfect gedecoreerd ei af te leveren voor topchocolatier Dominique Persoone? Jeroom doet zijn best om iedere bakker met raad en daad bij te staan. In hoeverre deze finalisten daar baat bij hebben, is niet heel erg duidelijk. De beslissende taart in deze finale is een ‘More is More’ taart met verdiepingen. De jonge bakkers moeten nog een laatste keer alles uit de kast halen om straks niet enkel Regula en Dominique, maar ook vrienden en familie van hun sokken te blazen. Deze topbakkers verdienen het alledrie. Slechts één van hen krijgt straks de titel van winnaar Junior Bake Off Vlaanderen!