Hilversum,
15
mei
2018
|
13:56
Europe/Amsterdam

Afleveringsinformatie: The Great Australian Bake Off 1 & 2

MAX zendt seizoenen 1 en 2 van The Great Australian Bake Off uit. Het Australische bakprogramma is vanaf maandag 21 mei elke werkdag om 22.00 uur op NPO 1 Extra te bekijken. Het tweede seizoen wordt vanaf maandag 21 mei om 11.00 uur op NPO 1 uitgezonden.

Afleveringsinformatie: The Great Australian Bake Off – seizoen 1

Vanaf 21 mei dagelijks op NPO 1 Extra om 22.00 uur.

Aflevering 1: Cake en taart
Twaalf Australische thuisbakkers bakken een taart voor het hele gezin. Als technische opdracht maken ze Constitution cakes. Het spektakelstuk is een kiekeboetaart.

Aflevering 2: Koek
De bakkers storten zich op gevulde koekjes, krijgen een lastige technische opdracht voorgeschoteld met Italiaanse cannoli en maken een spektakelstuk dat een verhaal vertelt.

Aflevering 3: Soezendeeg
Voor de signatuuropdracht bakken de deelnemers éclairs, de technische opdracht is een ingewikkelde Paris-Brest en een prachtige Saint-Honorétaart wordt het spektakelstuk.

Aflevering 4: Pastei
De signatuuropdracht is een typisch Australische pastei, als technische opdracht bakken de thuisbakkers een meringuetaart met bloedsinaasappel en chocola. Het spektakelstuk is een hoge fruittaart.

Aflevering 5: Chocolade
De bakkers maken als signatuuropdracht brownies. De technische opdracht is een Schwarzwälder kirschtaart en het spektakelstuk een chocoladetaart met drie verschillende soorten chocola.

Aflevering 6: Brood
De zeven overgebleven bakkers moeten als signatuuropdracht hartige platte broden maken, knoopbroodjes bij de technische opdracht en een stol als spektakelstuk.

Aflevering 7: Dessert
De signatuuropdracht is een unieke pudding. Een Australische klassieker is het onderwerp van de technische opdracht. Het spektakelstuk wordt een spectaculair dessert in meerdere etages.

Aflevering 8: Verrijkt deeg
De vijf resterende bakkers storten zich op een signatuuropdracht van hartige miniatuurbaksels, een Parijse pithivier als technische opdracht en strudel als spektakelstuk.

Aflevering 9: Klassiekers – halve finale
In de halve finale draait het om klassiekers, met donuts als signatuuropdracht, een passievruchttaart als technische opdracht en een high tea-spektakelstuk.

Aflevering 10: Finale
In de finale is de signatuuropdracht de klassieke Australische millefeuille. De technische opdracht is een cornucopiataart en voor het spektakelstuk zijn er dit keer geen regels.

Afleveringsinformatie: The Great Australian Bake Off – seizoen 2

Vanaf 21 mei dagelijks op NPO 1 om 11.00 uur.

Aflevering 1: Cake
De eerste signatuuropdracht is een klassieke Australische lamington, de technische opdracht een peren-en-amarettocake en voor het spektakelstuk wordt een ombretaart gebakken.

Aflevering 2: Koek
Als signatuuropdracht moeten de bakkers 36 identieke hartige koekjes bakken, als technische opdracht florentines en voor het spektakelstuk maken ze een bouwwerk van koek.

Aflevering 3: Pastei
De signatuuropdracht is een quiche met een vulling naar keuze, de technische opdracht een pistache-frangipanetaart en voor het spektakelstuk maken de bakkers een taart van drie verdiepingen.

Aflevering 4: Chocola
Voor de signatuuropdracht maken de thuisbakkers chocolade-slices, de technische opdracht is een chocolade-dacquoise en voor het spektakelstuk moeten de bakkers 36 minitaartjes van chocolade bakken.

Aflevering 5: Brood
De thuisbakkers moeten als signatuuropdracht zes burgerbroodjes bakken, de technische opdracht is een baguette met vijgen, walnoten en venkelzaad en voor het spektakelstuk worden 12 bagels gebakken.

Aflevering 6: Retro
Het is retroweek! De signatuuropdracht is een biscuitrol, voor de technische opdracht bakken de thuisbakkers neenish tarts en voor het spektakelstuk een omelette sibérienne.

Aflevering 7: Deeg
Voor de signatuuropdracht moeten de thuisbakkers twaalf luxe broodjes maken, de technische opdracht is de lamb wellington en het spektakelstuk is een 3D-dier van soezendeeg.

Aflevering 8: Zoet deeg
Als signatuuropdracht moeten de thuisbakkers 24 identieke roombroodjes met glazuur bakken, de technische opdracht is een Duitse Bienenstich en het spektakelstuk is een Poolse babka-taart.

Aflevering 9: Internationaal
Deze aflevering krijgen de thuisbakkers een New Yorkse signatuuropdracht, een Frans meesterwerk en een allesomvattend spektakelstuk voor hun kiezen.

Aflevering 10: Finale
In de finale maken de thuisbakkers een operataart en 12 sfogliatelles. Bij het spektakelstuk moeten de thuisbakkers hun creativiteit de vrije loop laten.

The Great Australian Bake Off – seizoen 1 & 2
Vanaf maandag 21 mei
Seizoen 1 is elke werkdag om 22.00 uur op NPO 1 Extra te zien
Seizoen 2 is elke werkdag om 11:00 uur op NPO 1 te zien
Presentatie: Claire Hooper en Mell Buttle
Jury: Maggie Beer en Matt Moran