Hilversum,
05
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Afleveringsinformatie: Oorlogsgeheimen aflevering 3 (25-4-2014)

In de derde aflevering van Oorlogsgeheimen proberen we een mysterie op te lossen, dat de familie Honig al jaren bezighoudt: ‘Wat is er met ome Jan gebeurd?’

Een feit is dat Jan Teunis Honig tijdens de Tweede Wereldoorlog is verdwenen. Maar wanneer, hoe, waar en waarom is een groot mysterie. Is hij overgelopen naar Duitse zijde? Is hij gedeporteerd? Is hij omgekomen in een kamp? Of is hij misschien nog in leven? Er zijn twee aanknopingspunten: een foto waar Jan Teunis vermoedelijk op staat en de persoonskaart van zijn vader. Kijk voor het antwoord op deze intrigerende vraag naar Oorlogsgeheimen.

Over Oorlogsgeheimen Veel persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog raken in de vergetelheid. Mensen die zelf iets meemaakten praten er over het algemeen niet makkelijk over, of zijn inmiddels overleden. Resultaat is dat veel kinderen of kleinkinderen rond blijven lopen met vragen over hun voorouders. In Oorlogsgeheimen proberen we alsnog de waarheid boven tafel te krijgen. En dit is hét moment om deze vragen te stellen, want met de jaren wordt de kans steeds kleiner dat er nog mensen zijn die ze kunnen beantwoorden.

MAX: Oorlogsgeheimen (4 afleveringen)
Aflevering 3: Vrijdag 25 april om 22:25 uur op Nederland 1 
www.omroepmax.nl/oorlggsgeheimen