Hilversum,
26
mei
2016
|
16:25
Europe/Amsterdam

Afleveringsinformatie herhalingen Sterren op het Doek

Vanaf maandag 20 juni

André Kuipers – maandag 20 juni om 19:40 op NPO 2
In deze aflevering heeft Hanneke Groenteman een gesprek met André Kuipers. André komt geheel in stijl in een space-achtige auto aanrijden. In het gesprek met Hanneke Groenteman blijkt dat André nog steeds met zijn kop in de ruimte zit, hij vertelt over de man achter de eeuwige glimlach en zijn leven terug op aarde. Deze wereldberoemde Nederlandse ruimtevaarder begeeft zich met gemak tussen de groten der aarde, maar het moeten kiezen tussen één van de drie portretten bezorgde hem als nog buikpijn. In de Leerfabriek in Oisterwijk mag hij poseren voor drie zeer verschillende kunstenaars.

Irene moors – donderdag 23 juni om 19:40 op NPO 2
Irene Moors wordt in Sterren op het Doek geportretteerd op haar favoriete plek: het strand van Zandvoort. Hier heeft ze een openhartig gesprek met Hanneke Groenteman. Onder meer over haar image en over haar carrière. De kunstenaars Silvia Benniks, Keimpe van der Kooi en Liseth Visser zijn met name gefascineerd door de sprekende ogen van Irene.

Rob de Nijs – vrijdag 24 juni om 19:40 op NPO 2
Hanneke Groenteman ontmoet Rob de Nijs op een prachtige locatie waar zij een eerlijk en openhartig gesprek hebben. Rob vertelt over zijn kwetsbare kant die hij niet meer verstopt maar ook over het zijn van een vakfanaat. Met behulp van zijn vrouw maakt Rob een keuze uit de drie schilderijen van Bo Bakker, Sylvie Overheul en Ivo Winnubst. Bo combineert fotografie en schilderen met elkaar en komt tot een uniek resultaat. Sylvie’s werk kan beschouwd worden als figuratief realistisch en heeft een eigentijds maar toch tijdloos karakter. Ivo werkt slechts het meest essentiële deel van het schilderij uit.

Gerdi verbeet – maandag 27 juni om 19:40 op NPO 2
Gerdi Verbeet is verslingerd aan Amsterdam én het water. Daar waar deze twee elementen samenkomen heeft ze een openhartig gesprek met Hanneke Groenteman. Verbeet spreekt over de tijd ná de politiek, maar ook over familie en gezondheid. Haar dementerende moeder moest op haar 85e naar een verzorgingshuis. De oud-politica weet dat dit ook haar kan overkomen en spreekt daarom regelmatig met haar zoons over dit onderwerp. Zoals ze er nu over denkt wil ze tegen die tijd zelf de beslissing kunnen nemen om er een punt achter te zetten.

Huub Stapel – dinsdag 28 juni om 19:40 op NPO 2
Maar liefst 438 voorstellingen speelde duizendpoot Huub Stapel van Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Op zijn geliefde podium heeft Hanneke een bijzonder gesprek met Huub over familie, toneelspelen en rancune. De kunstenaars ontdekken dat Huub net zo veel verschillende gezichten als talenten heeft. Op felblauwe schoenen en met een bijpassend horloge neemt Huub plaats op de kruk. Tijdens het emotionele gesprek dat hij heeft met Hanneke, komen we veel over Huub en zijn ouders te weten

Mart Smeets – woensdag 29 juni om 19:40 op NPO 2
In deze aflevering is Mart Smeets te gast. Hanneke Groenteman interviewt Mart Smeets in de St. Bavokerk, in zijn geliefde stad Haarlem. Mart Smeets is een man van stellige meningen en een unieke stijl. Hanneke Groenteman gaat in het interview op zoek de kwetsbare kant van Mart Smeets. Wat vindt Mart Smeets er zelf bijvoorbeeld van dat mensen vaak een expliciete mening over hem hebben? Hij kan zich goed voorstellen dat mensen een expliciete mening over hem hebben want zoals hij zelf zegt: “Ik kan er niks aan doen dat ik in het leven van heel veel Nederlanders niet gedoceerd aanwezig ben geweest op hun televisie, dat laat zijn sporen na….

Chantal Janzen – donderdag 30 juni om 19:40 op NPO 2
Hanneke Groenteman interviewt Chantal Janzen op een vertrouwde plek: het podium van het De La Mar Theater in Amsterdam. Hanneke praat met Chantal over haar jeugd in het Limburgse Tegelen. Als klein meisje droomde Chantal Janzen over dansen in Het Zwanenmeer, maar op haar twaalfde ontdekte zij musicals. Ze stuurde een brief naar Joop van den Ende, maar kreeg nooit een antwoord. Jaren later valt Chantal Joop wél op en krijgt ze grote rollen in musicals als Tarzan en Petticoat. Chantal geniet van haar successen, maar omgaan met haar bekendheid blijft erg lastig.

Joop van den Ende – vrijdag 1 juli om 19:40 op NPO 2
Hanneke Groenteman interviewt mediamagnaat Joop van den Ende. Het decor van deze aflevering is Koninklijk theater Carré. Op deze bijzondere plek ontstond jaren geleden de liefde van Joop voor het theater. Hij vertelt hier openhartig over zijn veelbewogen en bijzondere leven. Bij de onthulling in het Stedelijk Museum Amsterdam neemt kunstliefhebber Joop zijn vrouw Janine mee, om te helpen bij de moeilijke keuze van zijn portret.

Angela Schijf – maandag 4 juli om 19:40 op NPO 2
Voor actrice Angela Schijf reist Hanneke Groenteman af naar België. In haar woonplaats, Antwerpen vertelt Angela wat haar drijft. Haar grenzeloosheid en liefde voor haar werk. Ook praat de actrice eerlijk over haar onzekerheden. Drie kunstenaars maken in ieder hun eigen stijl een bijzonder kunstwerk van Angela. De drie kunstwerken worden in het voor Angela zo bekende, Maastricht onthuld. Uit deze bijzondere kunstwerken kiest de actrice het schilderij dat zij mee naar huis mag nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel.

Humberto Tan – dinsdag 5 juli om 19:40 op NPO 2
In deze aflevering van Sterren op het Doek is presentator Humberto Tan te gast. De altijd energieke televisieman verrast Hanneke Groenteman met zijn openhartigheid. Hij vertelt haar hoe hij met het grote verdriet in zijn leven omgaat. Hoe zijn egoïsme zijn thuissituatie af en toe in de weg zit en wat zijn dromen zijn. Niet alle kunstenaars krijgen het portret op tijd af. Toch blijft het een verrassing welk portret Humberto mee naar huis neemt.