Hilversum,
18
mei
2016
|
14:42
Europe/Amsterdam

Afleveringsinformatie herhalingen Bed & Breakfast

Vanaf maandag 23 mei

Noord-Holland, Limburg & Friesland – maandag 23 mei om 19:00 uur op NPO 1
In deze aflevering logeren de B&B-houders in het Noord-Hollandse Egmond aan Zee en wat is een betere plek om Egmond te ontdekken dan vanaf de vuurtoren? Daar nemen Anneke & Herman hun gasten dan ook mee naar toe. Bij de B&B van Chris en Olga in Venlo worden de gasten meegenomen op een vaartochtje over de maas, inclusief quiz. De laatste B&B is van Gea en Meindert. Zij houden hun B&B op een zorgboederij.

Brabant & Zuid-Holland – dinsdag 24 mei om 19:00 uur op NPO 1
De B&B-houders belanden in het Brabantse Budel, waar de B&B van Selly en Dick staat. In de B&B is alles, maar dan ook echt alles blauw en turquoise, de lievelingskleuren van de eigenaresse. De volgende B&B staat in het centrum van het Leiden. Hier hebben Lorenzo en Gaston sinds twee jaar hun B&B in een rijksmonument aan de gracht. De laatste logeerpartij is bij Peter en Marianne in het Brabantse Mill, hier gaan de gasten ‘back to basic’. Gelegen tussen weilanden en bos, hebben Marianne en Peter hier tussen de schapen hun B&B. Marianne is schaapsherder en heeft een leuke activiteit voor de gasten in petto.

Drenthe & Brabant – woensdag 25 mei om 19:00 uur op NPO 1
De logeerpartij begint deze aflevering in het Brabantse Asten, in de B&B van Tonnie en Jack. De plaatselijke golfkampioen, Jack neemt zijn collega´s mee naar de golfbaan voor een golfles. Een betere golfleraar kunnen de gasten zich niet wensen, want Jack mag zich inmiddels de Golfkampioen van zijn dorp noemen. De volgende logeerpartij is in de gemeente de Wolden in Drenthe in de B&B van Joke en Rob. Het thema van hun kamers zijn de elementen lucht, aarde, water en vuur, maar het belangrijkste is dat mensen zicht thuis voelen. De B&B-houders eindigen in het eveneens Drentse Exloo, van de zusjes Trieneke en Anita. De gasten ontdekken de Drentse zandgronden op de solex.

Zuid-Holland & Drenthe – donderdag 26 mei om 19:00 uur op NPO 1
Deze aflevering wordt er gelogeerd in het Drentse Een, in de B&B van Folkert en Martha. Het is een statig wit pand dat door de jaren heen meerdere functies heeft gehad. De gasten worden in een heuse boevenbus meegenomen naar het gevangenismuseum Veenhuizen waar ze een uitgebreide rondleiding krijgen. De volgende logeerpartij is in het Drentse Ruinerwold, in de B&B van Ingrid en Pien. De B&B ligt in een mooie landelijke omgeving. De dames nemen de gasten mee op een speurtocht per tractor. De gasten eindigen in Vlaardingen in de B&B van Davy en Petra. De B&B-eigenaren logeren bij hen in de meest bijzondere objecten; onder meer een vogelhuis, een safaritent en een vliegtuig.

Brabant, Gelderland & Utrecht – maandag 30 mei om 19:00 uur op NPO 1
In het midden van het land, in de gemeente Werkendam staat de B&B van Koos en Marjolein. Dit hardwerkende stel werd zeven jaar geleden benaderd om van een fort van de Nieuwe Hollandse waterlinie een B&B te maken. De tweede B&B- is van Jaco en Astrid en staat in de Achterhoek. De laatste logeerpartij is op de boerderij van Marga en Dik, midden in het Groene Hart, in Montfoort.

Limburg & De Achterhoek – dinsdag 31 mei om 19:00 uur op NPO 1
Deze aflevering logeren de gasten eerst in de Gelderse Achterhoek. Hier runnen Aart en Anna hun B&B. In een traditioneel Zuid-Limburgs vakwerkboerderij in Margraten runt Natascha haar B&B vol kunst. De laatste logeerpartij is op de boerderij van Wiel en Annie, op de grens van Midden- en Noord-Limburg, in Peel en Maas.

Noord-Holland, Zeeland & Brabant – woensdag 1 juni om 19:00 uur op NPO 1  
De B&B-houders starten bij de onderneming van Lia en Horst. Deze actieve zeventigers runnen met veel liefde hun B&B in Wijk aan Zee. De tweede locatie is het Zeeuwse Yerseke. Hier runnen Maartje en Meinte hun pension. Samen met hun twee hangbuikzwijnen wonen zij in een klein kerkje uit 1894. De B&B-eigenaren eindigen in de B&B van Tonnie en Kees in Moergestel. Zij runnen een typisch Brabantse hoeve.

Overijssel & Gelderland – donderdag 2 juni om 19:00 uur op NPO 1
We gaan deze aflevering van start bij de onderneming van moeder Miny en dochter Brenda. Deze twee creatievelingen gaan met de overige B&B-eigenaren bloemschikken; één van de passies van Miny. De tweede locatie is de B&B van Henk en Wouter in Gelderland. Op de voormalige boerderij lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De kamers zijn ingericht met spullen van de kringloop of uit de oude familiehuisraad. Als laatste wordt de B&B van Joke en Ton aangedaan. De B&B is gesitueerd in een apart gebouw op hun gigantische erf en heeft een moderne inrichting met een bijzonder uitzicht.

Brabant & Emmen – vrijdag 3 juni om 19:00 uur op NPO 1
Als eerste nemen we een kijkje in de B&B van Patrick en Frouke. De bijzondere B&B is gevestigd aan de Lithse Ham, een bekende recreatieplas. Vervolgens zijn de ondernemers te gast bij Bart en Renate. Deze dierenliefhebbers hebben ezels, kippen, varkens en een hond rondom het huis lopen. Deze aflevering wordt afgesloten tijdens een bezoekje aan de bed & breakfast van Katja en Dirk. In de voormalige landbouwschool van deze goede vrienden waan je je nog even terug in je schooltijd. Er hangen nog echte oude schoolborden en er staan houten schoolbankjes.

Utrecht & Friesland – zaterdag 4 juni om 19:00 uur op NPO 1
We beginnen deze aflevering bij Joke en Ger. Zij runnen geen gewone bed & breakfast, maar een in de vorm van een oud vrachtschip. Joke en Ger laten hun gasten ervaren hoe het er vroeger aan toe ging op de grote vaart! Vervolgens zijn de eigenaren te gast in de meer dan 200 jaar oude boerderij van Bennie en Dina. Dit koppel is de B&B begonnen om meer tijd samen door te brengen, maar ontvangt met net zoveel liefde hun gasten. We eindigen deze reis in de provincie Utrecht. Dirkjan en Willemijn runnen hier met veel passie hun B&B. In 1997 kocht Dirkjan een vervallen monumentaal pand, maar na jaren klussen is het een bijzonder plekje geworden.

Overijssel, Brabant & Limburg – maandag 6 juni om 19:00 uur op NPO 1
De B&B-eigenaren overnachten in de B&B van Maaike en Miranda in Overijssel. Alles is terug te voeren naar de Keltische historie die Nederland rijk is. Tijdens het uitje leert Maaike de gasten wat mandala tekenen is. Het logeerpartij vertekt daarna naar een boerderij te Brabant. Waar de De B&B van Toon en Jan is gesitueerd. De aflevering eindigt bij de B&B van Conny en Roel. De twee eigenaren zijn dol op de natuur in hun omgeving, dus gaan ze met hun gasten valkenieren.

Gelderland, Utrecht & Overijssel – dinsdag 7 juni om 19:00 uur op NPO 1
Kunstenaar Lydia runt samen met haar drie kinderen een B&B in Gelderland. Het voormalige boerenlandhuis is ingericht met haar eigen schilderijen. De tweede stop is de B&B van Lilian en Robert De B&B is gevestigd in een rijksmonument met historische waarde, gelegen op een idyllisch plekje aan de Vecht. Spannende dag voor Frieda en Gerrit. De B&B-eigenaren zijn hun allereerste gasten!

Overijssel & Terschelling – woensdag 8 juni om 19:00 uur op NPO 1
We beginnen deze week bij vader en dochter Kees en Willeke. Zij runnen een B&B met een eigen wijngaard, ezelstal, camping en hebben een goed gevulde wijnkelder. Vervolgens is de bed & breakfast van Francine en Pieter aan de beurt. Zij hebben een B&B in een hoeve, wat een rijksmonument is, op een heus landgoed in Overijssel. We eindigen deze aflevering bij de B&B van Flang en Willemijn op Terschelling.

Overijssel & Groningen – donderdag 9 juni om 19:00 uur op NPO 1
De B&B-houders logeren in het Overijsselse Dedemsvaart, in een Bed & Breakfast voor mens en dier: eigenaren Anton en Gert zitten in de show- én paardenbusiness. De tweede dag overnachten de deelnemers in Groningen stad, waar ze kunst maken met eigenaresse Antje en ze – niet tot ieders genoegen – zelf de ontbijttafel mogen dekken. Vervolgens reizen ze door naar Blauwestad in diezelfde provincie, waar alles spik en span is en gastvrouw Hetty met een belletje oproepbaar blijkt.

Gelderland – maandag 20 juni om 19:00 uur op NPO 1
Deze aflevering is volledig Gelders. De B&B-houders belanden in Arnhem in een monumentale stadsboerderij waar koud warm is en andersom. De gasten slapen vervolgens bij een sprookjesachtige tuin in Oldebroek en doen verder een poging een rivier te bevaren met een ouderwetse ‘Berkelzomp’; dat verloopt niet zonder problemen.

Friesland, Drenthe & Overijssel – Donderdag 23 juni om 19:00 uur op NPO 1
De logeerpartij begint deze week in Franeker: de deelnemers wagen zich aan de typisch Friese sport kaatsen. De tweede overnachting is in het Drentse Nieuw-Amsterdam, waar de gasten verrast worden met een zwembad en midgetgolfbaan in de achtertuin. De ondernemers eindigen in het Overijsselse Kampen, waar ze zich in stijl laten vervoeren.

Noord- & Zuid-Holland – Vrijdag 24 juni om 19:00 uur op NPO 1
De keuring van de B&B’s begint eerst in het Noord-Hollandse Winkel. De deelnemers gaan hier voor het eerst in hun leven 'Bubble-voetballen’: voetbal met een bubbel om je lichaam. Vanuit daar gaan ze naar het Zuid-Hollandse Moerkapelle, waar de molenviergang bezocht wordt: de enige molengang in de wereld die een polder bemaalt. De aflevering wordt afgesloten in het Noord-Hollandse Schoorl: een dorp achter de duinen, dat vooral in de zomer heel populair is onder toeristen.

Utrecht, Overijssel & Flevoland – dinsdag 28 juni om 19:00 uur op NPO 1
In deze aflevering trekt Bed & Breakfast het binnenland in. De aflevering begint met een overnachting in het vissersdorpje Spakenburg. In Spakenburg wordt er in een authentieke B&B gelogeerd. De tweede logeerpartij vindt plaats in het Overijsselse Ommen, waar er met veel plezier gezongen wordt. In de Noordoostpolder in Flevoland wordt de laatste B&B bezocht, waar de deelnemers voor elkaar gaan koken.

Limburg – woensdag 29 juni om 19:00 uur op NPO 1
In deze Limburgse aflevering logeren en mountainbiken de gasten in het bos bij Maastricht en slapen ze in de ‘Kunst en Kitsch kamer’ en de ‘Royal Room’ in Vijlen. De gasten eindigen handwerkend bij een watermolen in een B&B in Heerlen.

Zuid-Holland & Brabant – donderdag 30 juni om 19:00 uur op NPO 1
In deze aflevering wordt er geslapen in de Zuid-Hollandse gemeente Krimpenerwaard bij een ‘hobbyboer’ en in het Brabantse Bergen op Zoom in een landhuis met een geschiedenis. De logeerpartij wordt afgesloten in het Zuid-Hollandse Leerdam waar je lenig moet zijn om je bed in te komen.

Overijssel, Utrecht & Drenthe – vrijdag 1 juli om 19:00 uur op NPO 1
In de laatste aflevering van dit seizoen wordt er gedanst en geslapen in de Overijsselse Hanzestad Deventer. Van daaruit reizen de gasten naar de Utrechtse grachten. Na de stadse overnachting in Utrecht gaan de drie koppels naar een verborgen B&B-huisje in het Drentse Uffelte.