Hilversum,
01
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Afleveringsinformatie: Goedenavond dames en heren aflevering 3, 4 en 5

Hilversum, 1 april 2015 – Op maandagavond 13, 20 en 27 april is het weer tijd voor uw wekelijkse portie televisienostalgie. Goedenavond dames en heren speelt zich af in de late jaren 50 en vroege jaren 60: dé periode waarin de Nederlandse televisie een opmars van jewelste beleefde.

Aflevering 3 - maandag 13 april om 22.10 uur op NPO 1

Ietjes debuut als tv-omroepster roept heftige reacties op. Peter van Dijk en zijn omroepcollega’s zijn razend enthousiast en de klanten in kapsalon van Dijk raken er niet over uitgesproken. Eef daarentegen voelt zich verraden. Ze is boos van huis weggelopen en ingetrokken bij de overbuurvrouw, mevrouw Tresfon. Ze heeft Ietjes vriendje Laurens verleid tot een heftige zoenpartij en dwingt hem zijn ontrouw aan Ietje te bekennen. Ondertussen doet Will dappere pogingen de verkoop van de boerderij door haar hippie-neefje Joep en zijn zwangere vriendin te saboteren. Tijdens een rondleiding door een makelaar wordt onbedoeld een kast met geheimen geopend. En terwijl Ietje met haar ongedwongen en spontane manier van presenteren de harten van het publiek en die van cameraman Niels steelt, ziet Peter eindelijk een mogelijkheid om Benno en Will middels een list samen in de studio te krijgen.

Aflevering 4 - maandag 20 april om 22.10 uur op NPO 1

De spanningen in huize van Dijk lopen op nu Ietje steeds vaker op tv komt en haar werk in de kapsalon erbij inschiet. Ondertussen doet Laurens wanhopige pogingen Ietje duidelijk te maken dat zijn zoen met Eef een misverstand was. Eef zelf is niet te genieten sinds haar echte vriendje Rudy opeens met de noorderzon verdwenen lijkt te zijn.
Benno en Will lijken elkaar, na hun door Peter geënsceneerde koppeling, muzikaal weer gevonden te hebben en niets staat een eenmalig optreden in de show van Berend Langeveld meer in de weg. Ietje heeft in opdracht van Peter een kort item met oude filmbeelden van Benno en Will gemonteerd voor hun televisiecomeback. Tot overmaat van ramp heeft ze verkeerde televisiebeelden gebruikt waarover heel Nederland de volgende dag zal spreken.

Aflevering 5 - maandag 27 april om 22.10 uur op NPO 1

Het hele land praat over de tv-uitzending. Een taboeonderwerp lijkt doorbroken. De telefoons in de televisiestudio staan roodgloeiend en Will en Benno krijgen stapels post. Waar Will vooral brieven met steunbetuigingen en begrip krijgt, krijgt Benno vooral negatieve reacties. Will wil het verleden vergeten en een nieuw leven beginnen terwijl Benno zich juist voor het eerst in zijn leven verdiept in zijn verleden. Ook in de kapperszaak van Anton van Dijk is de uitzending het gesprek van de dag. Wanneer Peter op het matje geroepen wordt bij zijn hoogste baas vreest hij het ergste. Zijn baas is echter ontzettend blij en noemt ‘emoties’ de toekomst van televisie.
Ietje moet gaan kiezen tussen haar familie en haar carrière en Joep en Melissa staan op het punt de boerderij van Will te verruilen voor een onbekende bestemming. Er komen andere tijden!

MAX: Goedenavond dames en heren
Maandag 13, 20 en 27 april, 22.10 uur op NPO 1
www.goedenavonddamesenheren.nl
#GADH